valentijnsreis 2024

VALENTIJNSREIS 2024

Deze reis is speciaal voor alle senioren die Eddy goed kennen , wij kiezen dit jaar voor een jubileumreis
Een onvergetelijke 8 daagse cruise in de middellandse zee.
Geen toeslag voor alleenstaande senioren


reisbegeleider : Eddy

08 daagse Senioren – cruise Costa Smeralda
vertrek op dinsdag : 13 februari 2024
vertrek in Palma de Mallorca


Ervaar het beste van Italië aan boord van Costa Smeralda
Costa Smeralda is vernoemd naar een populaire Italiaanse regio aan de kust, een veelbezochte vakantiebestemming. Aan boord van het schip vinden gasten alles wat zij nodig hebben voor een succesvolle cruise: Italiaanse gastvrijheid gecombineerd met elegantie en stijl, evenals een fantastisch uitzicht op zee. Bars en restaurants, theaters, winkels, activiteiten en diverse andere voorzieningen zorgen ervoor dat de gasten van de Costa Smeralda zich op hun gemak voelen.

Hommage aan de bekende steden van Italië

De dekken van de Costa Smeralda zijn toegewijd aan de bekende Italiaanse steden en ontworpen op een manier die past bij de specifieke stad van elk dek. Gasten kunnen bijvoorbeeld Rome,
Venetië, Palermo, Florence of Milaan aan boord van de Costa Smeralda ervaren. Met in totaal 20 dekken is er ruimte genoeg voor haar maximum van 6.522 passagiers.

Familieplezier en culinaire hoogtepunten

Aan boord van de Costa Smeralda kan de hele familie genieten van hun vakantie. Er is genoeg te doen en er is een breed scala aan activiteiten dat bij elke smaak past. Uiteraard is het gastronomisch aanbod aan boord van een Italiaanse rederij erg divers en biedt zij een groot aantal culinaire hoogtepunten aan. Een totaal van elf verschillende restaurants zorgt voor het culinaire welzijn van de passagiers. Het uitgangspunt voor veel culinaire avonturen is het plein. Geniet van een nieuwe manier van dineren in het Archipelago restaurant; een ervaring om van te genieten, anders dan alles wat u eerder heeft gedaan. Drie wereldberoemde chefs met drie verschillende menu’s wachten op u: Bruno Barbieri, Hélène Darroze en Ángel León.

Innovatie door state-of-the-art technologie

De Costa Smeralda is een modern schip dat de normen stelt op het gebied van milieuvriendelijkheid en het gebruik van state-of-the-art technologie. Het schip wordt aangedreven door LNG (Liquefied Natural Gas – vloeibaar aardgas), zodat emissies verminderd kunnen worden.

Hutten in Italiaans design
De hutten aan boord van de Costa Smeralda nodigt haar gasten uit om te relaxen. In alle hutten is elegantie en comfort, evenals Italiaans design van hoge kwaliteit te vinden. Afhankelijk van het dek verschilt het design van de hutten. De reden hiervoor is dat het ontwerp van de hutten ook is gebaseerd op een specifieke stad waaraan het dek is gewijd. De terrashutten met zeezicht en een eigen terras is een nieuwe categorie op de Costa Smeralda.
Kom aan boord van de Costa Smeralda en ervaar het beste van Italië op de hoge zeeën.

Tonnage182.700 BRT
Bouwjaar2019
Lengte337 meter
Breedte42 meter
Snelheid22 knoop
VlagItalië
ScheepswerfMeyer Scheepswerf Turku/Finland
Aantal dekken16
Passagier6.518
Crew leden1.678
Restaurants11
Taal aan boordMeertalig
Valuta aan boordEuro

     
Buitenhut met grote venster              Buitenhut met balkon

8 Dagen met de Costa Smeralda
Vertrek : Palma de Mallorca
Dinsdag : 13 februari 2024
Vaargebied: Westelijke Middellandse Zee
Palma de Mallorca – Palermo – Civitavecchia / Rome – Savona – Marseille – Barcelona – Palma de Mallorca

Uw speciale aandacht voor deze cruise : alle maaltijden inbegrepen alle dranken inbegrepen alle taxen inbegrepen geen singletoeslag voor onze vlaamse senioren

Hierbij ons volledig reisprogramma
DAG 1 : dinsdag 13 februari 2024
Onze vertegenwoordiger : De Heer Andre Vreven wacht U op in Zaventem ( inkomhal rechts apotheker ) Als iedereen aanwezig is zal Andre de check-in doen bij de gekozen luchtvaartmaatschappij. Vertrek uit Brussel naar Palma de Mallorca Eddy wacht jullie op in de luchthaven van Palma Aankomst Palma en transfer naar de haven van Palma en inscheping cruiseschip Smeralda Vertrek van de cruise om 18 uur.

DAG 2 : woensdag 14 februari 2024 ( Valentijnsdag )
Een volledige dag op zee , ontbijt -middag en avondmaal op het schip Eddy zorgt voor een surprise op deze speciale dag ( ook senioren hebben recht op een attentie gedurende Valentijn ). Een dagje niksen en genieten van zee en comfort in onze buitenhutten met of zonder balcon. Ons groepje gaat in de voormiddag even vergaderen en dan bespreken wij alle mogelijke aspecten van onze 8 daagse Valentijnsreis. Deze dag op zee zijn alle activiteiten open op ons schip : zoals winkeltjes – casino – sportaktiviteiten -restaurants -bars -zwembaden -sauna -massages – en zoveel meer……

DAG 3 : donderdag 15 februari 2024 ( eiland Sicilie )
Aankomst van onze cruise in Palermo om 08.00 uur s’morgens. Na ons ontbijt gaan wij de boot verlaten en de stad Palermo verkennen. Wij gaan dit in groep ontspannen doen . Ik denk aan een mooie wandeling in de stad met enkele bezoeken aan interessante bezienswaardigheden van de stad Palermo. Namiddag vertrek van onze cruise in Palermo om 16.00 uur Palermo Stad in Italië Beschrijving
Palermo is de hoofdstad van de autonome regio Sicilië, op het gelijknamige eiland dat zuidelijk van de laars van Italië ligt. De stad ligt in het noordwesten van het eiland, aan de Tyrrheense en daarmee ook de Middellandse Zee. Met 671.042 inwoners in 2017 was het de op vier na grootste stad van Italië.
Oppervlakte: 158,9 km²
Inwonersaantal: 673.735 (2017)
Landnummer: 091
Postcode: 90100
Weer: 30°C, wind W met 13 km/h, 54% luchtvochtigheid weather.com
Lokale tijd: vrijdag 17:49
Beschermheiligen: Rosalia van Palermo, Agatha van Sicilië, Oliva van Palermo, Benedictus de Afrikaan
Interessante plaatsen

           
Kathedraal Van Palermo                                          Teatro Massimo


Palazzo dei Normanni

DAG 4 : vrijdag 16 februari 2024 ( aankomst Civitavecchia /Rome)
Aankomst van onze cruise om 08.30 uur Na het ontbijt gaan wij ons schip verlaten en voorzien wij een transfer vanuit de haven Civitavecchia naar de Stad Rome ( ongeveer 82 km)
Autostrade ( 1 uurtje transfer ) Volledige dag om een verkenning in de Stad Rome ( in groep )Namiddag moeten wij terug op ons schip zijn om 18.00 uur daar onze cruise verder gaat naar Savona. Vertrek schip om 19.00 uur.


zeehaven Civitavecchia

Rome moet je gezien hebben ………

DAG 5 : zaterdag 17 februari 2024 ( aankomst Savona )
Aankomst van onze cruise om 08.30 uur Na het ontbijt gaan wij het schip verlaten en voorzien een mooie wandeling naar het centrum van de stad Savona ( in groep of individueel ) Er zijn heel wat bezienswaardigheden in Savona. Eddy heeft voldoende toeristische informatie voor een bezoek van ons groepje. Vertrek van ons schip om 18.00 uur . Iedereen aan boord om 17.00 uur
Stad Savona Oude stadsgedeelte is het mooiste !!!!

Beschrijving Stad Savona Savona is een stad in Noordwest-Italië, ongeveer 45 kilometer ten zuidwesten van Genua gelegen, en ten zuidoosten van Turijn, aan de Ligurische Riviera en de Golf van Genua. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, die deel uitmaakt van de regio Ligurië, en telt op 31 december 2009 62.494 inwoners.

DAG 6 : zondag 18 februari 2024 ( Marseille om 08.30 uur )
Na het ontbijt gaan wij ons schip verlaten en bezoeken wij de stad Marseille. Informatie ontvang je van Eddy . Vertrek van ons schip is om 17.00 uur . Iedereen aan boord om 16.00 uur.
Stad Marseille : Frankrijk ( 2 de grootste stad na Parijs )
Marseille is de oudste stad van Frankrijk, gesticht in 600 voor Christus door de Phociërs. De stad is beïnvloed door de aanwezigheid van de Romeinen en heeft zich daarna ontwikkeld als een echte cultuurmix rond de oude haven onder de hoed van de twee forten, Saint-Nicolas en Saint- Jean. De Vieux-Port is de place to be om de sfeer van de vismarkt en de kades, vol sfeer, te proeven. Vooral de avonden van de voetbalwedstrijden van de thuisploeg, Olympique de Marseille, mag men niet missen. Op dezelfde plek kan men trouwens ook de lokale specialiteit proeven: de bouillabaisse. De beroemde Canebière is ook in de stad zeer geliefd. De Le Panierwijk, buitengewoon pittoresk, telt typische hoge huizen met gekleurde huisgevels en wasgoed, dat te drogen hangt. Op sommige gevels vind men leuke en ouderwetse uithangborden. De Vieille Charité, een gesticht waar men vandaag het mediterraans archeologisch museum en het museum van Afrikaanse, Oceanische en Indo-Amerikaanse kunst vindt, en het Hotel Dieu zijn mooie gebouwen uit het Oude Marseille. Het museum van Schone Kunsten ligt in het weelderige Longchamppaleis. In de tuin der Overblijfselen vindt men Griekse en Romeinse overblijfselen. De Notre-Dame-de-la-Gardebasiliek uit de 19e eeuw troont boven de stad van op 162 m hoogte. Van op het kerkplein heeft men een panoramisch zicht op Marseille en haar omgeving!


Prachtige stad voor een bezoek in groep !!

DAG 7 : maandag 19 februari 2024 (Barcelona om 07.00 uur)
Na het ontbijt hebben wij een wandeling voorzien over de Ramblas naar de Plaza Catalunia. In de namiddag beschikken wij wij over een autobus voor ½ dag bezoek aan enkele bezienswaardigheden van de Stad Barcelona. Vertrek van ons schip is om 19.00 uur Iedereen aan boord om 18.00 uur.
Stad Barcelona : gewoon uniek

In deze stad hebben wij een nederlandstalige gids voor bezoek .

DAG 8 : dinsdag 20 februari 2024 ( Palma de Mallorca om 08.00 uur )
Ontbijt op ons schip en in de loop van de voormiddag ontscheping en aansluitend transfer naar de luchthaven van Palma de Mallorca voor vertrek naar Brussel .

Speciale promotieprijs voor deze Valentijnsreis :
1.495 € per persoon in buitenkajuit + groot venster
Supplement voor buitenhut met balcon : 125 €
Geen singeltoeslag voor alleenstaande senioren.


Het eiland van Eddy ………………
Palma de Mallorca…….vertrek en aankomst is hier voorzien………..

Einde van onze diensten !!!
Inbegrepen in onze prijs :
– Vluchten Brussel-Palma de Mallorca ( heen en terug )
– Vol pension + dranken inbegrepen op onze cruise
– Alle taxen gedurende de cruise
– Alle fooien gedurende de cruise
– Autobustrajekt naar Rome ( heen en terug)vanuit Civitavecchia
– Halve dagexcursie in Barcelona
– Reisbegeleiding door Eddy

Niet inbegrepen in onze prijs :
– Verzekering ( reis en annulatieverzekering )
– Reis en annulatieverzekering kan je bij ons bestellen
Prijs is 7 % van de totale reissom.
– Een gewone verzekering voor ziekte en andere onvoorziene gebeurtenissen gedurende cruise zelf
Kunnen jullie bij ons bestellen : 80 € per persoon ( alleen verzekering gedurende de cruise )