Oost Canada reis

Oost – Canada


Natuur – Belevenis – Wereldsteden – Meren – Cultuur – Canadezen – Watervallen – Indrukwekkende reis …
(voor de 7 de en allerlaatste keer !!!!)

13 daagse volledige rondreis Oost-Canada  

vertrek op donderdag 6 juni 2024

VOLLEDIGE RONDREIS  :
aangeboden in half pension + 3 dagen vol pension

Plaatselijk reisbegeleidster Canada : Ylva
Begeleider volledige Canadareis : Eddy

Canada, met zijn uitgestrekte vlakten, is na Rusland het tweede grootste land ter wereld. Het land heeft een oppervlakte dat bijna even groot is als heel Europa, maar heeft slechts 37 miljoen inwoners. Gedurende deze bijzonder mooie reis bezoeken we twee provincies, namelijk Ontario en Québec. Op een relatief klein oppervlak proeven we van een ongelooflijke cocktail aan invloeden: een overweldigende natuur met uitgestrekte wouden, watervallen en meren, maar ook van steden met wolkenkrabbers en nog authentieke stadsdelen. De sfeer van de Europese en Aziatische invloeden vind je vooral in de steden terug. Naast het ‘sappige’ Frans uit de tijd van Voltaire en Rousseau, ademen de oude stadscentra nog een koloniale sfeer. Dit wordt alvast een reis om nooit te vergeten! Tijdens deze reis verblijven we in comfortabele hotels. De rondreis gebeurt met een prima autocar met aircondtionig, onder begeleiding van een professionele Nederlandstalige gids Ylva.

Daar jullie niet elk jaar naar Oost Canada gaan , heb ik een reisprogramma in mekaar gestoken , zodanig compleet , dat U niets zal missen van alle bezienswaardigheden. Is echt niet goedkoop maar na de Covid -epidemie is Canada 30 % duurder geworden. Helaas , het is te nemen of te laten !!!

Hierbij zend ik jullie alles wat inbegrepen is in deze uitzonderlijke senioren reis

 • Vliegtuigtiket heen en terug naar Canada vanuit Brussel.
 • 11 nachten in 4 sterrenhotels in kamer + ontbijt
 • 11 ontbijten onder buffetvorm
 • 11 middagmalen geselecteert in goede restaurants steeds inbegrepen koffie of thee
 • 03 avondmalen in lokale restaurants met drie gangen of buffet
 • Boottocht aan de watervallen van Niagara Horn Blower
 • Inkomtiket voor bezoek Torre CN in Toronto
 • Een 1 uur durende cruise door de 1000 eilanden (Kingston )
 • Inkomtiket canadees internationaal museum in Ottawa
 • Bezoek en inkom wildpark Omega met de Omegabus.
 • Een cruise in Tadoussac voor het spotten van walvissen en orka’s.
 • Bezoek van de Canyon in Saint Anne
 • Bezoek + inkomtiket in de Basiliek van Sant Anne de Beaupré
 • Inkom en bezoek van de watervallen van Montmorency
 • Bezoek van het indianendorp Huron- Wendat
 • Bezoek wereldsteden als : Toronto -Ottawa -Montreal en Quebec alsook de regio van Charlevoix
 • Wij hebben voor gans de reis een nederlandstalige gids : Ylva
 • Bezoek van Montreal en Quebec word ook nog begeleid door een plaatselijke stadsgids
 • Transport voor de volledige reis met een mooie autobus voor 20 personen + Eddy + plaatselijke gids Ylva
 • Alle taksen die onder canadees regime vallen.
 • Uw reisleider en vader Eddy voor gans de reis ( Brussel tot Brussel )
 • Op verschillende dagen gaat Eddy met jullie wandelen en verkenning van zeer mooie plaatsjes.

       

OH CANADA ! GEWOON ENIG      OH CANADA ! PRACHTIG

Het volledige reisprogramma ( dag na dag )
Dag 1 : donderdag 06  juni 2024   : Brussel – Montreal – Toronto
Ons avontuur begint op de luchthaven van Brussel, waarvan we naar Canada vertrekken. Wij vliegen met Air Transat . Uw reisbegeleider Eddy wacht u op in de luchthaven van Brussel en doet de check-in en vliegt met jullie mee naar Montreal . Aangekomen voltooien wij de douaneformaliteiten om Canada binnen te komen . Even pauze dan voor een snack en een drink en dan vliegen wij door naar Toronto. Aangekomen in Toronto transfer naar ons Hotel Chelsea **** met overnachting. Voor deze avond is er geen avondmaal voorzien , maar rond het Hotel zijn vele snackbars om iets te eten. Eddy zal u begeleiden.
         

Vliegtuigmaatschappij : Air Transat            Hotel Chelsea ****

Dag 2 : vrijdag 07 juni 2024  : Niagara – Toronto
Na het ontbijt rijden wij naar de wereldberoemde watervallen van Niagara.Wij maken  een korte wandeling naar een van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld: de legendarische Niagara Watervallen, die een deel van de grens met de Verenigde Staten vormen. Hier ervaart u de schoonheid van de natuur en de kracht van het water en als we geluk hebben met zonnig weer, kunnen we de regenboog door de watervallen heen zien. Het geheel geeft u een spectaculair panorama vanaf het land, maar u kunt de watervallen ook bekijken vanuit een boot op het water, een onvergetelijke ervaring! En we geven u ook de gelegenheid om alles vanuit de lucht te bekijken, want we gebruiken onze lunch met een spectaculair uitzicht vanuit de Skylon Tower .                In een restaurant vlak aan het Niagara stadje met zicht op de watervallen.
Inbegrepen :
Ontbijt en middagmaal
Boottocht op het water naar de watervallen
Bezoek aan Niagara on the Lake.
Begeleid bezoek door Eddy en Ylva.

DIT MOET U ECHT GEZIEN HEBBEN !!!!!!

Dag 3 : zaterdag 08 juni 2024  : Toronto – Kingston (265 km)
Uw derde dag in Canada en vandaag gaan we u niet te veel vermoeien na de ongetwijfeld vermoeiende vliegreis en het avontuur in Niagara.
Na het ontbijt maken we een rondreis door Toronto, de hoofdstad van de provincie Ontario, liggend aan het Ontario meer. Het is een dynamische stad, de grootste van Canada, een echte metropool. De skyline van de stad is zeer indrukwekkend met haar vele wolkenkrabbers in het centrum. Het meest in het oog springend gebouw in het stadscentrum is de CN Tower met een hoogte van 553 meter.Deze Tower gaan wij dus bezoeken met indrukwekkende panoramische uitzichten over de stad Toronto. Deze kosmopolische en multiculturele stad is tevens het Canadese centrum voor financiën en industrie. Maar Toronto heeft ook veel groene ruimte buiten het centrum om haar bevolking van ruim 2,7 miljoen de nodige ontspanning in de natuur te kunnen bieden.

STAD TORONTO  !!!!!!

We gebruiken de lunch in een fantastisch restaurant Old Spagetti factory in Toronto en vertrekken dan oostwaarts naar de stad Kingston, de voormalige hoofdstad van Hoog-Canada. Kingston ligt aan de monding van de rivieren Cataraqui en Saint-Laurent. Het stadje telt zo’n 125 duizend inwoners en staat bekend als de “Limestone City”, de kalkstenen stad, vanwege haar geweldige victoriaanse 19de eeuwse gebouwen, waaronder twee universiteiten en een aantal gevangenissen. Voor we ons installeren in ons hotel in Kingston leggen we een oriëntatie-bezoekje af aan het stadscentrum, alwaar u zelf voor het avondmaal een gezellig restaurantje mag uitkiezen daar hier het avondmaal vrij is voor een iedereen. Overnachting in Hotel Courtyard Kingston
Inbegrepen :
Ontbijt en middagmaal
Bezoek Stad Toronto + inkomtiket voor de Torre CN
Wandeling in Kingston.

Dag 4 :  zondag 09  juni 2024   : Kingston – Ottawa (197 km)
We verlaten Kingston vandaag en komen aan in de hoofdstad van Canada, Ottawa. Onderweg doen we het stadje Gananoque aan, een stadje met net iets meer dan 5 duizend inwoners, vaak “eilanders” genoemd en niet voor niets!  Het stadje staat ook wel bekend als “the gateway to the Thousand Islands” (de poort naar de Duizend Eilanden) en de reden hiervoor zult u zelf beleven, want we gaan een rondvaart maken per boot langs enkele van deze eilanden.
Eenmaal weer met onze voeten op de vaste grond, hervatten we onze reis naar Ottawa en daar aangekomen gebruiken we onze lunch vlakbij een van de meest authentieke marktplaatsen van de stad, the Byward Market.
In Ottawa zetelt het Canadese Parlement. Tijdens onze rondrit door de stad zullen we onder andere indrukwekkende Parlementsgebouwen zien. Ottawa is, ondanks dat het de hoofdstad is, de vierde stad van Canada met net iets minder dan 1 miljoen inwoners in de stad zelf. Logeren doen we in het Hotel Embassy   **** in Ottawa. Avondmaal is vrij naar ieders beurs en goesting. Mooi restaurant in het Hotel.
Inbegrepen :  
Ontbijt en middagmaal.
Boottocht door de 1000 eilandjes
Bezoek hoofdstad Ottawa  + vrije tijd
Begeleide wandeling s’ avonds naar het stadscentrum ( mooie verlichting )                                            .

Dag 5 : maandag 10  juni 2024 : Ottawa – Montebello – Montreal (293 km)
Vanochtend bezoeken we het Museum van de Canadese Geschiedenis, waar zeer indrukwekkende exposities te zien zijn van niet alleen handwerk, maar ook reusachtige totems en gebruiksvoorwerpen van de verschillende indianenstammen (de oorspronkelijke bevolking van Noord Amerika). Ook de architect van dit prachtige en hoogst ongewoon gebouw is een autochtoon.

Wij verlaten de stad Ottawa en rijden naar Montebello voor de lunch en bezoeken daarna Parc Omega, een wildpark waar u vanuit een aangepaste schoolbus kennis zult maken met de vele inheemse dieren van Canada. Een heerlijke en onvergetelijke ervaring!


OMEGA PARK

Omega Park is een uniek wildpark tussen Ottawa en Montréal in Canada. Het park beslaat een gebied van 1.800 hectare en is de thuisbasis van meer dan 20 verschillende soorten inheemse dieren, waaronder elanden, bizons, wolven, beren en lynxen.
In het park hebben bezoekers de mogelijkheid om de dieren van dichtbij te zien in hun natuurlijke habitat. Je kunt het park verkennen via een autorit of een wandeling, en er zijn ook begeleide tours beschikbaar. Het is een geweldige manier om meer te weten te komen over de inheemse fauna van Canada en de prachtige natuurlijke omgeving van Ottawa. Omega Park heeft ook bezoekerscentrum waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de geschiedenis en ecologie van het park. Het park heeft ook een restaurant dat traditionele Canadese gerechten serveert, zoals poutine en beaver tails. Voor souvenirs die gebaseerd zijn op de Canadese natuur kun je in de cadeauwinkel terecht.

Vervolgens nemen we de autopiste en verlaten de provincie Ontario op weg naar Montreal, de culturele hoodstad van de provincie Quebec, waar een fascinerende mengeling van stijlen uit verleden en heden samengaan. Daar installeren we ons in ons Nouvel Hotel ****  in het centrum van de stad Deze stad heeft een straat zoals de Beenhouwerstraat in Brussel met ontelbare restaurantjes . Eddy organiseert een wandeling naar die speciale buurt voor een facultatief diner ( naar ieders beurs )
Inbegrepen :   
Ontbijt en middagmaal.
Inkomtiket voor het nationaal museum                                                           .
Inkomtiket voor Omegapark
         
Stad Montreal                                                  Kathedraal de Notre Dame      

Dag 6 : dinsdag 11 juni 2024    :  Montreal
Dag zes van uw reis begint al vroeg in de morgen met een rondleiding door Montreal (onder begeleiding van onze lokale gids). Het thema van deze excursie is: “ Viens Voir Mon Montreal ”.  Het allermooiste is ons bezoek aan de kathedraal Notre Dame , één van de belangrijkste kathedralen van de wereld.
Montreal heeft vanaf 1642 een belangrijke plek ingenomen met name voor de handel, toen nog in bont, in la Nouvelle-France. Vele gebouwen in het oude stadsdeel herinneren aan de roemrijke geschiedenis van de stad. Religie speelde altijd een grote rol; Montreal heeft dan ook ontelbare kerken, kathedralen, bassilica en kloosters. Montreal staat bekend om haar uitgebreide metronetwerk en dankzij deze metro is de zogenaamde ondergrondse stad ontstaan waar tunnels winkelcentra, restaurants, banken, kantoren en ziekenhuizen met elkaar verbonden worden over een gezamenlijke lengte van wel even 32 kilometer! In deze ondergrondse stad zijn zelfs enkele bioscopen en een sportarena te vinden. Dit deel van de stad is dan ook een welkome ontsnapping voor vele inwoners en bezoekers tijdens de strenge winters met veel sneeuw en temperaturen tot min 30ºC. We gebruiken onze lunch in het oude deel van de stad, daarna vertek naar naar de prachtige streek van Mauricie , de regio van meren en bossen. Aankomst en vrije tijd om te genieten van de natuur en de rust. Typisch Canada !!!  Wij logeren in een prachtig complex namelijk Hotel Pourvoire du Lac Blanc ****
Inbegrepen :
Ontbijt ,  middagmaal.en avondmaal
Volledig bezoek van de Stad Montreal
Inkomtiket kathedraal notre Dame

Dag 7 : woensdag 12 juni  2024   : Vertrek naar Tadoussac door het gebied Charlevoix
Op naar een van de mooiste streken van de provincie Quebec, Charlevoix. Deze regio staat bekend als een paradijs voor kunstenaars en schilders en is uitgeroepen tot een UNESCO World Biosphere Reserve. In het prachtig gelegen dorpje Baie-Saint-Paul, in een baai aan de Saint-Laurent, zullen we ons middagmaal genieten. U krijgt daar ook even de kans om enkele van de talloze gallerijen en boutiques te bezoeken en van een tasse Cafe-au-lait op een terrasje te genieten. Vervolgens nemen we de weg naar Tadoussac.                                     Een kleine prachtige locatie en eveneens dorpje vlak aan het fjord van Saguenay gelegen .Juist op de scheiding van de fjord en de rivier San Lorenzo.  Hier gaan wij wandelen en daarna logeren in Hotel Tadoussac ****   Een zeer mooi Canadees Hotel met schitterende tuin.en prachtige kamers.  Hotel Tadoussac is een indrukwekkend Hotel omgeven met bloemen en planten  en een luxe om te eten !! (  zie fotos hierbij )

     
 Enig mooi vlak aan de baai !!!             Indrukwekkend !!!

Inbegrepen :
Ontbijt en middagmaal.
Bezoek Baie Saint Paul

Dag 8 : donderdag 13  juni 2024   : Tadoussac – Isle-aux-Coudres (232 km)                                                                                           In de voormiddag maken wij een prachtige wandeling aan de oevers van het meer en s’middags gaan wij middagmalen in ons Hotel. Daarna
wandelen wij naar het kleine haventje en vertrekken met een speciale boot om walvissen te spotten. Tadoussac is gelegen daar waar de uit de Saguenay Fjord vloeiende Saguenay rivier samenkomt bij de Saint-Laurent, die hier al een breedte heeft van zo’n 8 kilometer. Maar later tijdens onze boottocht kunnen we zien dat deze rivier bijna 25 kilometer breed is. In deze wateren heeft Quebec een van de belangrijkste walvisreservaten ter wereld. Aan boord van de AML schepen kunnen we verschillende soorten walvissen observeren.Een fascinerende en met adrenaline gevulde uitstap! Bij terugkeer rijden wij met onze autobus naar Isle.aux.Coudres. Bij Saint-Joseph-de-la-Rive nemen wij de veerboot  die ons naar het eiland Isle-aux-Coudres zal overbrengen.                        Wij verblijven in Hotel Cap-aux Pierres .
Inbegrepen :      
Ontbijt en middagmaal + avondmaal.
Wandeltocht langs het meer .
Tiket voor boottocht voor het spotten van dolfijnen en orka’s.

Isle.aux.Coudres ( een eilandje om verliefd op te worden )
Hier hebben alle kunstenaars en dichters en poéten uit de regio Quebec een buitenverblijf om rustig te genieten van de natuur en hun inspiratie te zoeken voor hun getalenteerde meesterwerken. Vooral musicis kan u er vinden met opgetrokken kiosken vlak aan het meer. Soms worden hier privé concerten gegeven . Als wij geluk hebben gaan wij zeker eentje meemaken.

Dag 9 :  vrijdag 14 juni 2024 : volledige dag om te genieten van dit eilandje.
Mogelijkheid tot bezoek van een oude graan-windmolen , mogelijkheid om een fietstochtje te maken , mogelijkheid om te zwemmen , mogelijkheid om te filosoferen over het leven , iedereen moet zijn dagje zelf invullen , maar het is daar een aards-paradijs !!!
Inbegrepen :

Ontbijt , middagmaal ( pick-nik )  en avondmaal.
Een dagje om te genieten : wij kunnen gaan fietsen , wij kunnen gaan wandelen , wij kunnen een oude graanmolen gaan bezoeken , wij kunnen een concert aan het meer bijwonen enz enz
Eddy zal dit met jullie ter plaatse bespreken .

Dag 10 : zaterdag 15  juni 2024   :  Isle-aux-Coudres – Quebec (121 km)
Vandaag verlaten we de rust van het eiland en begeven ons richting de hartveroverende stad Quebec. Op deze route gaan wij de Canyon Santa -Ana bezoeken en daarna  zullen we halt maken bij Ste-Anne-de-Beaupre, een bedevaartsoord met een prachtige Basillique en zeer indrukwekkende architectuur. Vergeet vooral niet de kerk beneden ook te bezoeken. Hierna vertrekken we naar Montmorency watervallen, die nog hoger zijn dan de Niagara watervallen. Van de top van de vallen hebt u een schitterend uitzicht op Ile d’Orleans, ook wel de wieg van Quebec genoemd. Hierna begeven we ons naar de prachtige, in 1608 gestichtte, stad Quebec, alwaar wij ons intrek innemen in het 4 sterren hotel Le Concorde  en na ons opgefrist te hebben, gebruiken we het diner ( facultatief )in een nabijgelegen restaurant.
Inbegrepen:
Ontbijt en middagmaal
Bezoek Canyon Santa Ana
Bezoek Basilique
.Bezoek Waterval Chute Montmorency

Dag 11 : zondag 16  juni 2024    : Quebec
Vandaag staan we vroeg op om de dag te beginnen met een stadsbezoek onder leiding van een lokale gids. We zien het Chateau Frontenac, het beroemdste gebouw van Franstalig Canada, het Terrasse Dufferin, waar als u een schitterend uitzicht hebt op de rivier en u begrijpen zult hoe goed deze plek was om strategische redenen. We bezoeken ook de vlaktes van Abraham, waar het beslissende gevecht tussen de Fransen en de Britten plaatsvond, alsmede de Citadelle en het Parlementsgebouw met haar prachtige fontein. We bezoeken het pittoreske oude stadsgedeelte van Petit Champlain en Place Royale, met zijn imposante tromp-oeuil.

Rond de middag rijden wij naar een Indianendorp Wendake ( vlakbij Quebec ) Hier kunnen jullie het leven van de eerste inwoners die Canada bereikten volgen en bekijken ( Indianen ) Hier gaan wij ook indiaans middagmalen .In de late namiddag transfer naar ons Hotel Concorde ****
Inbegrepen :    
Ontbijt en middagmaal
Volledig stadsbezoek Quebec
Bezoek Indianendorp Wentake met middagmaal

     
Gezellig stadscentrum : Quebec          Chateau de Frontenac  

Dag 12 :  maandag 17  juni 2024  :  Quebec- Montreal   ( 260 km )                                                                                                                                                         Op deze laatste dag in Canada, vertrekken we vrij vroeg en uiteraard na ons ontbijt in Hotel Concorde  weer richting Montreal. We zullen zo’n 270 kilometer rijden. De chemin du Roy zal ons halverwege Quebec en Montreal naar Trois-Rivieres brengen, alwaar wij het middagmaal zullen gebruiken. Naar gelang de tijd van aankomst maken wij nog een stop in de stad Montreal voor het bezoek van het jazz festival ( wereld bekend ) We rijden verder naar de luchthaven van Montreal. Inschepen en vertrek naar Brussel. Uw vlucht is voorzien in de avond. Au revoir Quebec, goodbye Ontario!!
Inbegrepen :      
Ontbijt en middagmaal

       
Prachtig zicht op stad Quebec                  Ons Hotel : Le Concorde

         
Nette slaapkamers                               indrukwekkend restaurant

Dag 13 :  dinsdag 18  juni 2024     :  WELKOM THUIS!
Aankomst in de ochtend in Brussel. Afscheid nemen en met een pak ervaring verder genieten van dit zeer mooie land: CANADA.

In de prijs begrepen :
– Lijnvlucht Brussel-airport naar Toronto en Montreal-Brussel-airport
– Autobus met comfort gedurende gans de rondreis
– Drankjes in de autobus zijn te koop aan een gunstprijsje
– Accommodatie in Hotels voorgesteld in het programma
– Zeer goede en sommige luxe hotels door ons geselecteerd.
– Dagelijks ontbijt en lunch.(middagmaal ) soms avondmaal .

 • Plaatselijk wonende nederlandstalige gids : Ylva
 • Eddy begeleid deze reis van Brussel naar Brussel.
 • Volledige reis in half pension ( 3 dagen vol pension )
 • Alle inkommen en bezoeken zoals vermeld in ons programma
 • Thee of koffie en een kruik water is gereserveerd tijdens maaltijden. In Canada heeft niet ieder restaurant een vergunning voor serveren van alcoholische dranken. Uw gids zal u hierover nader inlichten

Niet in de prijs begrepen :
– Taks luchthavens Montreal + Toronto : 68 € per persoon
– Annulerings en reis en bijstandsverzekering.
– Drinkgeld chauffeur + officiele gids :  inbegrepen
– Singeltoeslag : ( éénpersoonskamer ) : 1.079  € per persoon
– Facultatieve uitstappen
– Gratis of niet genoemde drankjes en maaltijden.
– Canadees visum voor elke klant verplicht ( 22 € per persoon  )                                                      –
– Ons reisbureel doet het nodige

 

Prijs van de volledige reis4.939 €  per persoon  – Singeltoeslag : ( éénpersoonskamer ) : 1.079  € per persoon
                                                  

OPGELET !!
Dit is een prijs voor een deelname tussen de 15 en 20 personen.
De singletoeslag is zeer duur voor Canada  Ik zou dit niet doen .
Indien er singels meereizen gaan wij een dubbele kamer gebruiken en verdelen de kamer met 2 alleenstaande personen.

Nog interessant !!!
Een informatienamiddag wordt voorzien in Belgie , ongeveer 2 maanden voor vertrek ( maand april 2024 ) voor alle ingeschreven personen.
Dag en locatie + uur wordt u bijtijds medegedeeld.

U kan deze reis boeken of reserveren via : grupos.molinar@btravel.com
En u kan de reis ook vinden op onze website : www.reizensenioren.be

Met dank en respect

Eddy Boeckmans
Verantwoordelijke belgische markt
0034 674 274 647
grupos.molinar@btravel.com