Madeira rondreis voor senioren

Madeira rondreis voor senioren


11 daagse rondreis

Vertrek op vrijdag 16 juni 2023
Terug op maandag 26 juni 2023

11 daagse rondreis ‘Parel in de Atlantische oceaan’

Bloemeneiland Madeira 🌺

Madeira is een nog steeds ongerept eiland met een overweldigende bloemenpracht, waardoor het ook wel eens het bloemeneiland wordt genoemd. De landschappen zijn er spectaculair. Reizigers die houden van rust en natuur zijn hier zeker op hun plaats en de zee is nooit ver weg. Het eiland vormt samen met Porto Santo, Ilhas Desertas en Ilhas Selvagens, dat op ongeveer 700 km ten westen van Afrika en 850 km ten zuidwesten van Portugal ligt, de bekende Portugese archipel.

Verblijf in viersterrenhotel in Funchal op basis van vol pension
Ons Hotel Muthu Raga Madeira ****


Dag 1 : vrijdag 16.06.2023 : Aankomst Madeira – Funchal Vertrek in Brussel voor rechtstreekse vlucht naar Funchal . De plaatselijke vertegenwoordiger en reisbegeleider: Eddy verwelkomt de groep op de luchthaven van Funchal. Transfer naar ons viersterrenhotel in Funchal. Na de check-in krijgen de reizigers uitgebreid uitleg over de reis door Eddy.
● Inbegrepen: avondmaal en overnachting ●

Dag 2 : zaterdag 17.06.2023 : 2 halve dagexcursies Voormiddag : Na ons ontbijt in ons Hotel gaan wij plaatselijke cultuur snuiven op de markt : mercado dos Lavradores waar bloemen en fruit centraal staan . Daarna bezoeken wij de Rua de Santa Maria , een oud museum met open deuren met één tema : Arte de Portas Abertas . terug in de historie waar wij artiesten zullen kennen en herdenken uit die tijd Vervolgens rijden wij naar de ingang van kabelbaan en stappen in voor een tochtje naar Monte. In de kabelbaan ( voor 4 personen ) kan u genieten van het waardevolle panoramische landschap van de zee tot in de bergen.. Een relaxe trip voor iedereen. Wij gaan aan boord van de kabelbaan richting Monte waar een mooie botanische tuin ligt .De botanische tuin werd opgericht in 1960 en werd al snel een van de belangrijkste attracties op het eiland Madeira. De kabelbaan brengt je over de vallei João Gomes Ribeira terwijl je beboste bergen passeert. Neem een aantal spectaculaire foto’s van de baai van Funchal, de omliggende bergen en de zee. De rit duurt ongeveer 15 minuten. De tocht eindigt in het dorp Monte, op een hoogte van 1025 meter boven de zeespiegel. Monte is een klein dorpje dat in eerste instantie een resort voor de welgestelden in het begin van de 20e eeuw was. Vandaag is het een van de belangrijkste attracties van Funchal.. Boven aangekomen bij het station van de kabelbaan loopt je direct door naar de Tropische Tuinen van Monte. Hier vind je de meeste kleurrijke bloemen en planten. Omdat de tuinen wat hoger liggen dan de stad, heb je prachtig uitzicht over de zee. Vanuit de Tropische tuinen kun je Funchal weer op traditionele wijze bereiken, namelijk per Toboggan. Deze authentieke rieten rodel, begeleid door twee carreiros, is een spectaculaire beleving die je niet mag missen. Vervolgens gaan we terug naar het hotel waar een heerlijk avondmaal staat te wachten.

kabelbaan : voor 4 personen                           toboggan voor 2 personen

Namiddag :
Prachtige tocht per autobus naar de Pico dos Barcelos om een van de unieke uitzichtpunten van Madeira te ervaren. Krijg een adembenemend uitzicht over alle punten van het eiland, voordat je omhoog gaat naar Eira do Serrado.
Bewonder de omringende kastanjebomen en eucalyptusplanten van het natuurlijke wonderland. De oude voetpaden worden nog steeds gebruikt door de lokale bevolking en toeristen, en de smalle weg en tunnels zijn nog steeds te zien.
Kijk vanaf een hoogte van 1094 meter boven zeeniveau naar de Nonnenvallei. De Nonnenvallei, geïsoleerd van de rest van het eiland, wordt omgeven door lavasteen en ontleent zijn naam aan de nonnen die ooit de vallei bewoonden toen ze in de 16e eeuw vluchtten voor aanvallen van piraten. Daarna dalen wij af naar het gezellig plaatsje : Curral das Freiras. Vrije tijd voor een wandeling . Kerkje en kerkhof is zeer interessant voor een bezoek. Daarna terugkeer naar ons Hotel.

Prachtige beelden van de Nonnenvallei in Madeira

Deze dag inbegrepen : ontbijt , lunch en avondmaal en overnachting ● inkom kabelbaan , inkom tropische tuin Monte en ritje met de toboggan. ●

Dag 3: zondag 18.06.2023 : PORTO MONIZ Volledige dag excursie naar het westen van Madeira
Na ons ontbijt in het Hotel vertrekken wij voor een prachtige excursie van een hele dag. Iets meer dan drie mijl van de stad Funchal, is de eerste stop het beroemde, schilderachtige vissersdorpje Câmara de Lobos, een favoriete schilderplek van wijlen Winston Churchill. Reis daarna naar het magnifieke 1.902 meter hoge, glazen balkon-uitkijkpunt van Cabo Girão, beroemd als de hoogste in Europa en de op een na hoogste klif ter wereld. Als u langs de kust van het eiland reist, komt u kort aan in het dorp Ribeira Brava, waar u een kerk kunt bezoeken die dateert uit de 15e eeuw. Ga vervolgens naar het 3.303 meter hoge uitkijkpunt, Encumeada, om te genieten van een prachtig uitzicht over zowel de noord- als de zuidkust van het eiland, evenals de valleien van Ribeira Brava en São Vicente. Vanaf een hoogte tussen 1200 en 1500 meter vind je de toeristische attractie Paúl de Serra en zijn verschillende levada-wandelingen die via het Laurissilva-bos naar verschillende punten van het eiland leiden, zoals Rabaçal, Risco en de 25 fonteinen. Stop dan voor de lunch (niet inbegrepen) en extra tijd in de badplaats Porto Moniz, de thuisbasis van de grootste vulkanische natuurlijke poelen van Madeira. Geniet tijdens de afdaling naar de stad van fantastische uitzichten, vooral die van de vulkanische poelen in hun geheel. Bij mooi weer is het mogelijk om een duik te nemen, dus wees voorbereid. Geniet vervolgens van een korte stop met uitzicht op het zwarte zandstrand en de natuurlijke rotspoelen van het dorp Seixal. Onderweg zult u het genoegen hebben verschillende watervallen te passeren, met name de beroemde en prachtige Bride’s Veil. Als je omhoog kijkt naar het water dat van de berg naar beneden stroomt, kun je zien hoe de rotswand gedurende miljoenen jaren subtiel is gebeeldhouwd door wind en regen om te vormen wat alleen kan worden omschreven als de perfecte kunstvorm. Bezoek daarna het pittoreske naburige dorp São Vicente, waar u een prachtige kerk uit de 17e eeuw kunt bekijken voordat u terugkeert naar Funchal.
●Deze dag inbegrepen : ontbijt , lunch en avondmaal en overnachting ●

Dag 4 : maandag 19.06.2023 : De wonderen van het Noorden van Madeira ( 1 volledige dag )
Na het ontbijt een volledige dagexcursie naar Sao Vincente – Ponta Delgada – Cabanas de Sao Jorge – Faial – Porto de Cruz – Miradouro Machico om uiteindelijk weer in Funchal aan te komen.

Vertrek vanuit Funchal en ga naar de noordkust van Madeira voor een ongekend uitzicht op de oceaan en het eiland vanuit verschillende perspectieven. Volg de oostkust naar Porto da Cruz en rijd vervolgens door Faial voordat u stopt in het unieke dorp Cabanas de São Jorge. Bewonder het uitzicht op de zee en de omliggende bergen en bekijk wijngaarden die pronken met enkele van de meest spectaculaire landschappen van Madeira. Ga verder naar het pittoreske dorpje Ponta Delgada voor de lunch. Ga vervolgens verder naar het westen langs de ruige kustlijn om aan te komen in São Vicente in een prachtige vallei. Bezoek de beste ondergrondse vulkanische functie op het eiland bij de grotten van São Vicente. Keer vervolgens terug door prachtige valleien en ravijnen die gedurende miljoenen jaren in het eiland zijn uitgehouwen. Passeer de prachtige zone van Ribeira Brava voordat je terugkeert naar je hotel met blijvende herinneringen.
●Deze dag inbegrepen : ontbijt , lunch en avondmaal en overnachting ●

Dag 5 : dinsdag : 20.06.2023 volledige dagexcursie naar Pico Arieiro, Parque Natural Frio & natuurlijke forellen vijvers

Na het ontbijt vertrekken wij richting de berg Pico do Arieiro. Op een hoogte van 1.818 meter biedt de op twee na hoogste top van het eiland adembenemende uitzichten. Als je eenmaal op de hoogst berijdbare top van Madeira bent geweest, ga je terug naar beneden door het bos op weg naar de kust. Bewonder enkele van de karakteristieke huizen met rieten daken van Madeira, passeer mooie dorpjes en geniet van een prachtig uitzicht op de zee. Aankomst op het meest oostelijke punt van het eiland voor een aantal prachtige panorama’s van de noord- en zuidkust. Ontdek het populaire startpunt voor de levadawandelingen, Ribeiro Frio, op de noordelijke hellingen van het eiland. Zie interessante forellenpoelen en originele vegetatie. Madeira was ooit volledig bedekt met laurissilva-bos, een overblijfsel uit de prehistorie. Stop voor de lunch in Santana, gekenmerkt door zijn kleine driehoekige huisjes met rieten daken. Voorbij Portela gaat u richting Ponta de São Lourenço, gelegen in het oostelijke deel van het eiland. Dit is een plek waar een fantastische combinatie van rotsen, zee en natuur samenkomt. Het laatste stadje dat bezocht wordt is Machico, een uitkijkpunt waar je uitkijkt over de baai en het gouden zandstrand.
● Inbegrepen: ontbijt, lunch , avondmaal en overnachting ●

Dag 6: woensdag 21.06.2023 halve dagexcursie namiddag

Botanische tuin Funchal Park


de los Aves met vele vogels
Prachtig park om te bezoeken.
Ontbijt in ons Hotel .De voormiddag is helemaal vrij voor iedereen. Wat jullie kunnen doen is : de voormiddag wordt gebruikt om de hoofdstad Funchal te verkennen op eigen gelegenheid. Leuke bezienswaardigheden kunnen zijn: Rue Santa Maria (kunstroute door de stad), Fortaleza de São Tiago (gele fort van Funchal) en Sé Cathedral (oudste en belangrijkste heilig gebouw van Madeira) Middagmaal in ons Hotel en daarna ½ dagexcursie naar de botanische tuin van Funchal met prachtige bloemen en planten en bijzonder mooi aangelegd.Ook vindt u hier oude bomen en alle planten ( meer dan 3000) zijn aangeduid met de naam en oorsprong In de botanische tuin is ook een museum te bewonderen. ) Ook bezoeken wij het Park de las Aves en daarna naar Quinta da Boa Vista waar u de productie kan zien van Orquideas
●Deze dag inbegrepen : ontbijt , lunch en avondmaal en overnachting ●

Dag 7 : donderdag 22.06.2023 voormiddag vrij en namiddag facultatieve excursie per boot of catamaran

Na 6 dagen excursies is het de hoogste tijd om een dagje uit te rusten. Genieten van uw Hotel ,het zwembad en de rust van deze prachtige streek. Dus iedereen is een volledig dagje vrij. Voor diegenen die toch nog zin hebben iets apart te doen in de namiddag. Mogelijkheid tot deelname aan een tochtje op zee met een boot of catamaran en genieten van de schoonheid van Madeira met zijn ruwe kusten , alsook kan u dolfijnen en walvissen en zeeschildpadden spotten vanop uw boot of catamaran. Deze excursie is facultatief en ter plaatse te bestellen .
● Inbegrepen: ontbijt, avondmaal en overnachting ●

Dag 8 : vrijdag 23.06.2023 vrije dag voor iedereen

Ontbijt in ons Hotel . De rest van de dag heb je vrij te besteden. Geniet een dagje van de accommodatie van ons Hotel , ga een wandeling maken of neem een sauna of doe helemaal niets en geniet van het zwembad en het zonnetje . Om de dag af te sluiten hebben wij een typisch avondmaal voorzien op zijn portugees. Wij rijden op het afgesproken uur naar een locatie voor een “ ambiente de fiesta “ folklore en gastronomie uit Madeira , echt een onvergetelijke avond en nacht . Geniet van de regionale gerechten en specialiteiten. Muziek en dansen zijn voor jullie !!!

● Inbegrepen: Ontbijt, middagmaal , avondmaal en overnachting ●

Dag 9 : zaterdag 24.06.2023 ½ dagexcursie in de voormiddag

Na ons ontbijt in ons Hotel vertrekken wij naar La Levada do Vale Paraiso
• Wandel door een verborgen bos in de Levada Da Serra do Faial
• Bekijk de verschillende soorten flora en fauna van Madeira
• Bewonder prachtige tuinen en aangelegde terrassen
Vertrek vanuit Funchal en reis naar het beginpunt van je wandeling door de eeuwenoude Levada Da Serra do Faial, ook wel bekend als ‘Paradise Valley’. Begin in de Vale do Paraíso en wandel richting Rochão, waarbij je onderweg door een verborgen bos en prachtige tuinen komt. Bezichtig een paar aangelegde terrassen op het eiland en krijg een panoramisch uitzicht op het dorp Camacha. Kijk naar de verschillende soorten planten en dieren en luister naar de geluiden van de natuur. Beleef het eiland op een andere manier en ontsnap aan de drukte van het dagelijks leven.
●Deze dag inbegrepen : ontbijt , lunch en avondmaal en overnachting ●

Dag 10: zondag 25.06.2023 Halve dag excursie

Na het ontbijt vertrekken wij naar Santa Cruz en verder naar de wekelijkse markt op zondag van Santo da Serra
Wij bezoeken een lokale markt in Santo da Serra
• Maak een wandeling door de Santo da Serra-tuinen
• Bezoek Camacha, het centrum van vlechtwerk met wilgentakken
Ervaar het dagelijks leven op het eiland Madeira met een bezoek aan de zondagsmarkten van Santo da Serra. Verwonder je over het verrassende assortiment van eten en andere goederen die tegen zeer lage prijzen verkrijgbaar zijn. Je wandelt vervolgens tussen de bloeiende camelia’s en andere planten in de Santo da Serra-tuinen. Hier zie je de lokale dieren, zoals herten, paarden en geiten. Je rondleiding eindigt in het dorp Santa Cruz. Kuier nog wat over de zeeboulevard voordat je de terugreis inzet naar Funchal. Je rondleiding eindigt in het dorp Camacha, het centrum van Madeira’s wilgenindustrie. Rond de middag aankomst in ons Hotel voor middagmaal. Namiddag helemaal vrij.

Dag 11: maandag 26.06.2023 Vliegen van Madeira naar Brussel De reis zit erop! Na het ontbijt zullen we uitchecken in het hotel, en krijgen jullie een transfer naar de luchthaven om terug naar Brussel te vliegen

Prijs van deze reis : 1995 per persoon.
Toeslag singel : normaal : 449 €
voor onze senioren : 295 € per persoon
Inbegrepen in onze prijs :
11 dagen/ 10 nachten in ons Hotel 4 sterren in vol pension
Plaatselijk en lokale gids voor gans de reis : franstalig
Dranken bij de maaltijden niet inbegrepen
2 transfers luchthaven Funchal / Hotel heen en terug
Alle dagexcursies met maaltijden inbegrepen
Reisbegeleider Eddy Boeckmans

Niet inbegrepen in onze prijs :
Toeristentax voor elke klant ( moet betaald worden bij aankomst )
2 € per persoon per nacht : 10 nachten = 20 €
Reis en annulatieverzekering
Singeltoeslag voor gans de reis : 349 € per persoon

PRETTIGE EN AANGENAME REIS !!!!
vanwege Eddy Boeckmans