Lanzarote fietsen 2021

Canarische eilanden: bestemming LANZAROTE 2021

NIEUW fietsprogramma met zekerheid van zon

8 daagse fietsreis en 2 dagen gratis : dus 10 dagen
Geen singletoeslag voor alleenstaanden.

Vertrek  op :   woensdag  20 oktober  2021 tot  vrijdag 29 oktober 2021

verblijf in aparthotel : THB Club Tropical Island **** verblijf op basis van all-in

Fietsprogramma:

Dag 1:  woensdag
Vertrek in Zaventem airport naar Arrecife (eiland Lanzarote).
Aankomst in Arrecife en transfer naar Hotel Tropical Island  ****, gelegen in Playa Blanca in het zuiden van het eiland. Zeer mooie locatie. Je verblijft in volledig ingerichte appartementjes met: bad of douche, wc, keukentje en living en terras. Check in hotel en kamerverdeling. Bij aankomst is er een welkomsdrink in de bar van het hotel, u aangeboden door Eddy Boeckmans van B the travel Brand.l. Bespreking en uitleg van het programma van de ganse week. De trekkingfietsen op maat worden geleverd in ons Hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 2  :  donderdag
Rit 1:   Costa Tequise – Puerto del Carmen
Na het ontbijt transfer met onze minibus + fietsen naar Costa Tequise. Hier vertrekt onze fietstocht naar de hoofdstad Arrecife en verder door naar Puerto del Carmen.    We brengen een bezoekje aan de hoofdstad Arrecife (56.000 inwoners). We rijden langs de kust en luchthaven (speciale fietsweg ), passeren ook Playa Honda. We gebruiken onderweg onze picknick of  proeven een streekgerechtje in een klein pittoresk restaurantje. In de late namiddag komen we aan in Puerto del Carmen, waar de minibus + fietsen ons komt ophalen en terug naar het hotel brengt.
Totale fietstocht:  47  km  (vlakke route )

 

Reisbegeleider Eddy

Dag 3: vrijdag
Rit 2:   Yaiza  +  groene meertje  El Golfo + Los Hervideros + zoutmijnen       
Na het ontbijt fietsen we de zuidkust van Playa Blanca af tot aan de vuurtoren.
Daarna fietsen we verder naar de zoutvelden van Janubio en vervolgens naar Los Hervideros. Dit is een uniek schouwspel van de natuur. Je staat in bewondering voor  de golven in het westen van Lanzarote die tegen de westflanken van de vulkanen opstormen en hoogtes bereiken van meer dan 20 meter. Nadien bereiken we El Golfo met het groene meertje. Hier gebruiken we onze picknick of proeven we van de lekkere vis die het eiland te bieden heeft. Na de middagstop fietsen we via het dorpje  Yaiza  terug naar ons hotel.
Totale fietstocht:  40 km (volledig vlak met af en toe een stevig klimmetje)

Opgelet !!!   Naar gelang de sterkte van de wind alsook de richting van de wind kan deze fietstocht in tegenovergestelde richting gedaan worden. Soms organiseren  wij een transfer per minibusje naar El Golfo.

Dag 4:  zaterdag
Rit  3:  vulkanen van Timanfaya (natuurpark)
Na het ontbijt vertrekken we met de minibus + fietsen naar het Timanfayagebied.. Het vertrekpunt van onze fietstocht is gelegen aan de startplaats van de kameel safari. We fietsen een volledige dag door het Timanfaya vulkanenlandschap. Dit ga je nooit meer vergeten, zo mooi.
Een fietstocht met enorme variatie door het park. We fietsen door het noordelijk en het centrale gedeelte. Het volledige park is ongeveer 250 km2 Bij het binnen rijden van het Timanfayalandschap is er een steil klimmetje Wij installeren onze fietsen en nemen de autobus voor een tocht van 1 uur door het Timanfayagebergte ( veel lava ) ook 3 attracties worden u aangeboden om te bewijzen hoe warm het is op 100 meter diepte). Ook deze dag nemen we een picknick mee omdat we de ganse dag rondfietsen in het Timanfayagebergte. (of stop in een restaurantje) Wij stoppen in Tinajo. Op onze terugweg nemen we er het beschermde landschap van La Geria er bij en via Uga en Yaiza bereiken we terug ons hotel.
Totale fietstocht: 42 km (klimmen en dalen zijn hier aan de orde maar geen echte bergen, wel heuvels en ook veel dalen)
Opmerking :  het binnenrijden van het Timanfaya is erg steil maar niet lang,

Dag 5:   zondag
vrije dag voor iedereen
Na het ontbijt is iedereen vrij om te genieten van een vrije rustdag. Alles kan maar niets moet. Genieten van zon, zee, strand of één van de vele zwembaden. Je fiets is ter beschikking voor diegenen die toch individueel een fietstocht willen maken. Uw reisleider organiseert een excursie van 1 volledige dag naar het eiland Fuerteventura. ( facultatief ) Overtocht met de ferry van Lanzarote naar Fuerteventura. Volledige dag met bezoek aan de haven Puerto Corralejo in Fuerteventura en natuurgebied El Cotillo met wandeling. Daarna verder naar het hoogste punt van Fuerteventura met indrukwekkende vergezichten om daarna aan te komen in Betancuria. Dit is het mooiste bergdorpje van het eiland met prachtige ligging en met een verhaal van de Madonna en de bergbewoners. Middagmaal in een typisch plaatselijk restaurantje met alles erop en erbij. Een eenvoudige Canarische familie die voor ons een menu klaar maakt om je vingers van af te likken. In de namiddag een panoramische tocht langs de hoofdstad Puerto del Rosario om dan aan te komen aan de allermooiste witte stranden van gans Europa (vergelijkbaar met de stranden van de Caraiben) Het is het enige eiland, in groot contrast met Lanzarote, waar zo mooie wijdse en uitgebreide stranden aanwezig zijn. Er is tijd om te zwemmen voorzien. Wandeling in Puerto Corralejo en vertrek van de ferry voor een half uurtje varen naar Lanzarote.
Facultatieve Excursie : met de ferry naar Fuerteventura + 1 volledige dag excursie + middagmaal : prijs : 75  € per persoon ( ter plaatse te reserveren)

Dag 6: maandag
Rit 4:  Mirador del Rio +  Jameos del aqua + Cactustuinen +Fundacion Cesar Manrique.
Na het ontbijt transfer met onze minibus + fietsen naar het hoogste punt in het noorden:  de Mirador del Rio (bezoek verplicht)  dit is een zeer gewaardeerd plaatsje in Lanzarote en opgericht door de fameuze plaatselijk architect: Cesar Manrique. Hier zijn geen woorden voor en dit plaatsje gaan wij uiteraard bezoeken. Dan begint onze afdaling richting:  Jameos del Agua. Onze eerste stop is uiteraard de Jameos del Aqua..opgericht door Cesar Manrique in 1968. Als je hier binnenkomt ga je 10 meter naar beneden en vind daar een streling voor het oog. U vind hier een soort galerij van 1625 meter lang en 15 meter breed. In een diepte van 70 meter vind je een grote grot met lava waarin zich een laguna heeft gevormd. In deze laguna vind men witte blinde krabbetjes, dus een bezoek meer dan waard. Middagmaal in een typisch restaurantje of picknick. In de namiddag rijden wij nog naar de Cactustuinen (jardines de cactus) 10.000 cactussen  samen in één enkele tuin. 1400 verschillende soorten. Er zijn erbij uit Amerika, Madagscar en uiteraard ook van de canarische eilanden.. Tot slot van onze trip, fietsen we nog naar de Fundacion Cesar Manrique, die we ook bezoeken. In de late namiddag komt de minibus ons ophalen en transfer naar ons Hotel in Playa Blanca.
Totale fietstocht: 38 km (vlak en veel dalen)

Dag 7:  dinsdag
Rit 5: Ermita de las Nieves y Famara ( 600 m)
Na het ontbijt rijden we met de minibus + fietsen naar het plaatsje Famara: een kapelletje van de Nieves gelegen op 600 meter hoogte. Hier begint onze fietstocht naar Puerto del Carmen.Onze eerste stop maken we in Tequise. dit was vroeger de hoofdstad van het eiland Lanzarote, nu de tweede oudste stad van de Canarische archipel.
In deze stad staat het prachtige oude kasteel van Guanapay. Dit kasteel werd gebouwd in de 18 de eeuw en heeft gediend als verdediging tegen de invallende piraten op het eiland. Ook de oude antieke coloniale bouwstijl van de huisjes is bewonderswaardig. Een picknick onderweg of een etentje in een typisch restaurantje voorzien we in het stadje Tequise. .In de namiddag fietsen wij door de wijnplantages LA GERIA om aan te komen in het dorpje Uga.
Van hieruit gezamenlijk in groep naar ons Hotel in Playa Blanca.
Totale fietstocht:  47 of 54  km  (meestal vlak  met af en toe een klimmetje)
Bij aankomst in het hotel worden de fietsen binnengeleverd.

Dag 8-9-10 : woensdag-donderdag -vrijdag
Drie  volledige vrije dagen  voor iedereen .
Mogelijkheid tot zwemmen in het olympisch zwembad in het Hotel.
Mogelijkheid tot bezoek dorpje Playa Blanca
Mogelijkheid tot een mooie wandeling.
Wij verblijven in systeem : All-in in ons Hotel.
U hebt dus ontbijt -middagmaal en avondmaal  in ons Hotel.

Prijs voor  deze buitengewone fietsreis :   Fietser:   1.499   €  per persoon 

Inbegrepen in onze prijs :
– Vluchten Brussel  –  Arrecife – Brussel ( met Iberia of Vueling)
– Wij kozen voor lijntoestel via Madrid en geen charter.
– Uw reis en fietsbegeleider Eddy wacht u op in de luchthaven van Madrid  en vliegt samen met jullie naar Lanzarote.
Voordeel lijntoestel : meer zitruimte en 23 kg bagage per persoon.
– Verblijf in Aparthotel Tropical Island  ****
We verblijven in een appartementje voor 2 of 4 personen op basis van:  ALL IN
appartementjes ingericht  met volledige badkamer en wc , aparte slaapkamer, volledig ingericht keukentje ,  terras       met uitzicht  op een zwembad of tuin  ( benedenverdieping voor opbergen van uw fiets)
– Voor de fietsers allemaal appartementje beneden ( voor berging fiets)
– In onze prijs “all in “ zijn ook de lunchpaketten voor onderweg ( fietsen) inbegrepen
– Alle inkomtikets van onze bezoeken zoals: mirador del rio + jardines del cactus ++ jameos del agua + entrada timanfaya
– Transfers in Lanzarote: luchthaven – hotel (heen en terug)
– Transfers van klanten en fietsen volgens fietsprogramma
– Transfer minibus en aanhangwagen gedurende fietsreis  inbegrepen
– Alle materiaal voor de fietsers zoals pomp, helm , slot en bagagetas
– Verhuring fiets op maat  voor een week (trekking met 24 versnellingen)
– Lengte van de fietser doorgeven bij reservatie
– Deskundige begeleiding per fiets door onze reisleider  : Eddy

Niet inbegrepen in onze prijs:
Toeslag singleappartement :  geen
– Huren van een elektrische fiets op maat: 130  € per persoon per week
– De excursie van 1 dag naar Fuerteventura op zondag.

 

AANDACHT !
De fietsers zijn allen bekwaam om 50 km te kunnen fietsen
Alsook een paar kleine steile beklimmingen te doorstaan (geen bergen in het programma)

Ervaring met e-bike is verreist

Informatie over: Hotel Tropical Island ****  all in


Prachtig zicht op het volledige Club Hotel Tropical Islands

 


Appartementjes met terras en mooi uitzicht

Het  Hotel THB Tropical Island ****( 4 sterren) Is gelegen in Playa Blanca vlakbij een typisch visserdorpje gelegen in het zuiden van Lanzarote , dorpje noemt Yaiza.

Op 5 minuutjes wandelen van het complex ligt Playa Blanca.
Het centrum ligt op 2 minuutjes wandelen met barretjes en winkeltjes a gogo.

Het hotel van 4 sterren is helemaal gebouwd naar de architectuur van het eiland Lanzarote.  Dit complex heeft zijn eigen kleuren en de bouwstijl behouden , dus geen hoge muren eerder alles laagbouw.
Het Hotel staat op een perceel van 102.000 m2 waarvan ongeveer de helft groene zones zijn.
Het complex bezit 8 ronde zwembaden en 2 grote zwembaden (eentje is 1300 m2 groot) 1 waterpark voor kinderen, 2 jacuzzis in openlucht, 2 bars buiten aan het zwembad, 2 tennisvelden en 2 sportvelden met verschillende sporttakken, en 2 vergaderzalen.


Appartementjes met 1 of 2 Kamers
In totaal zijn er 414 appartementjes  verdeeld over verschillende complexen, waarvan 45 app met een verbindingsdeur naar andere appartementjes.
De appartementjes zijn volledig uitgerust met: een living, ingericht keukentje, volledige badkamer, een ruim balkon en/of  terras.

Op elke kamer is het volgende aanwezig :
– televisie (met Nederlands kanaal : bvn)
– airco
– kluisje (apart te betalen)
– telefoon
– ijskast
– microgolf oven, kookplaat en koffiezet
– waterverwarmer
– haardroger
– zetel die als bed kan gebruikt worden

Er zijn ook 8 appartementjes voorzien helemaal uitgerust voor personen met een handicap. Ideaal  produkt voor rolstoelpatiënten.


SPA  ter uwer beschikking (tegen betaling)

Eddy Boeckmans
Verantwoordelijke Belgische markt
0034 660 52 77 56
grupos.molinar@bthetravelbrand.com