Kaapverdische eilanden

Eddy gaat met een groep senioren naar de  Kaapverdische eilanden 

16 plaatsen beschikbaar


Heerlijk klimaat van 25 graden


Ongeschonden natuur met bergen en groen

12 daagse Kaapverdische eilanden  Seniorenreis in april  2023
Bezoek aan  3  eilanden  Sal – San Vicens – San Antao

Vertrek is op  dinsdag  : 11 april 2023
Terugreis op zaterdag :  22 april 2023
PAASVAKANTIE

 Heel belangrijk !!!
Geen singletoeslag voor alleenstaande personen !!


 een prachtig bestemming om te bezoeken

   met Eddy als reisbegeleider         

VOLLEDIG  REISPROGRAMMA
Volledig reisprogramma

Dag 1  : dinsdag 11 april 2023
Je vertrekt van Brussel met een directe vlucht naar Sal. Rond de middag kom je aan in Sal. Je wordt opgehaald bij het vliegveld door de lokale reisbegeleiding en naar je hotel in hartje Santa Maria gebracht. . Verblijf in Hotel Praia Tropica *** plus ( plaatselijk mooi gelegen Hotelletje ) is op loopafstand van het strand van Santa Maria en heeft diner en ontbijt inbegrepen. Hier verblijven wij 3 dagen ( 2 nachten )
Verblijf in half pension ( ontbijt en avondmaal )
Zie beschrijving Hotel Praia Tropica ( zie bijlage )


Kaapverdische eilanden …een pracht en een fijne lieve bevolking …NO STRESS …TRANQUILLO

Dag 2   : woensdag 12 april 2023
Je wordt opgehaald bij het hotel voor een volledige dagexcursie op het eiland Sal.
Bezoek aan surfgebied , hoofdstad Espargos , oasezicht , oude krottenwijken en mogelijkheid tot zwemmen in een zoutmeer midden in een krater.. In de namiddag gaan wij  kleine haaien spotten van aan de kust.
Middagmaal inbegrepen.
Engelstalige gids en vertaling door Bobby.

Dag 3 : donderdag 13 april 2023
Na het ontbijt worden wij opgehaald om naar het vliegveld te gaan. Je vertrekt namelijk naar het tweede eiland Sao Vicente. Met een binnenlandse vlucht van ongeveer 45 minuten land je in Sao Vicente. Ook hier word je weer opgehaald bij het vliegveld. In Sao Vicente verblijf je 3 nachten in een vier sterren hotel Porto****  met ontbijt en diner.
Bij aankomst zal Eddy en Bobby jullie een kleine rondleiding geven door de stad Mindelo. Noem het een orientatiewandeling naar de kust
Beschrijving Hotel Porto ( 4 sterren hotel )zie bijlage .

Dag 4 : vrijdag 14 april 2023
Na het ontbijt een volledige stadstour door deze zeer mooie stad Minelo met bezoek aan de markt , museum , kerk en de volledige binnenstad.
In de jaren tachtig kregen de Kaapverdische morna’s internationaal bekendheid door zangeres Cesária Évora. Zij werd een wereldster. We kunnen wel zeggen dat Cesária Évora de grootste artiest is die Kaapverdië heeft voortgebracht. De Kaapverdianen zijn trots op haar.

zangeres Cesaria Evora…….

Verblijf in Hotel Porto in half pension.
Heerlijk kuieren langs het water van de atlantische oceaan is ook aan te raden.

Dag 5 : zaterdag 15 april 2023
Na het ontbijt vertrekken wij naar een speciale locatie op het eiland.
Er leven en paren duizenden zeeschildpadden. Wij nemen een bootje en varen naar de reuze schildpadden met een vorm van kano. Diegenen die willen en kunnen gaan vanuit het bootje snorkelen met de zeeschildpadden. Deze speciale excursie is ter plaatse te reserveren. De excursie is een halve dag. Voor de rest van de dag is iedereen vrij.
Ontbijt en avondmaal in begrepen

Dag 6 : zondag 16 april 2023
Eerst en vooral genieten van een lekker ontbijt . Daarna  wordt Je bij het hotel opgehaald om binnen 5 minuten bij de veerboot aan te komen. De veerboot zal jullie naar het eiland Santo Antao brengen. Ook wel het groene wandelparadijs genoemd. Je verblijft 3 nachten in ons Hotel Casa Etienne aan de kust met ontbijt en diner.  Het Hotel noemt ook Hotel Tienne del Mar ( vier sterren  ) en is gelegen in de vallei van Paul ( enig om te bezoeken ) Dit Hotel is eigendom van een belg en schitterend gelegen . Vlak aan zee met zwembad en vooral lekker eten. Is een sympathiek dorpje Villa das Pombas om gaan te verkennen. De veerboot en overzet duurt ongeveer 50 minuutjes en is werkelijk adembenemend. Eddy voorziet een pilletje voor diegenen die zouden zeeziek worden. Zie beschrijving in bijlage

Dag 7 : maandag 17 april 2023
Op deze dag gaan jullie het eiland Sao Vicente verkennen met een lokale gids. Deze tour is inclusief lunch. Jullie hebben een Engelstalige gids en Bobby gaat dit vertalen in het Nederlands. Deze excursie is de mooiste van heel de rondreis. Wij trekken met ons minibusje door de vallei en daarna hoog naar een uitgedoofde krater. Prachtig groen en hevige kleuren wisselen elkaar af. Bekijk al de tropische bomen en bloemen . Op het einde maken wij nog een kleine wandeling.
Deze dag ( ontbijt -middag en avondmaal )

Dag 8 : dinsdag 18 april 2023
Rustdag/vrije dag
Ontbijt en avondmaal in begrepen
Eddy , die reeds ginds was in de maand maart  2022 , zal een halve dag excursie organiseren- Het aanbod zal u ter plaatse aangeboden worden alsook de prijs van de excursie. Ook heerlijk is een rustige wandeling naar het heilig beeld op een heuvel en verkenning van het dorpje.

Dag 9 : woensdag 19 april 2023
Bijna een ganse dag bezig met transport : minibus .veerboot en vliegtuigje.
Ontbijt in ons Hotel.
Daarna transfer naar de veerboot om terug te keren naar het eiland Sao Vincente Aansluitend transfer naar de luchthaven en vertrek voor binnenlandse vlucht naar het eiland Sal.
Met een binnenlandse vlucht van ongeveer 45 minuten land je in Sal.. Ook hier word je weer opgehaald bij het vliegveld. Wij worden overgebracht naar een juweeltje van een Hotel. Eem oase van rust en zaligheid. Wij logeren in Hotel Aqua Azul *****
Dit is het allermooiste Hotel van Santa Maria., gebouwd door een beroemd persoon uit Kaap Verdie. Een Heer met veel geld en dit geld heeft hij goed besteed.
Naam van het Hotel : Blauw water Hier zijn jullie 3 nachten in een paradijs, geloof mij echt , lieve senioren , ik was er en heb er ook gegeten in hun openluchtrestaurant met alles erop en eraan. Hier gaan wij uitrusten van onze rondreis. Iedereen is hier verliefd op deze accommodatie Overlopend zwembad ,schitterende bar in open lucht en een kaapverdische bar met alle cocktails aan schappelijke prijzen. De meeste toeristen gaan naar de Kaapverdische om te genieten van zon , zee en zand , maar ik persoonlijk vind dat 8 dagen of 14 dagen gewoon aan zee te verblijven , een beetje tijd verspillen. Wij gaan 3 nachten genieten van dit schitterende Hotel.
Wij verblijven hier in mooie kamers en ontbijt en avondmaal.

Dag 10 en 11 : donderdag en vrijdag : 20 en 21 april 2023
Gewoon genieten van een prachtig zandstrand en azuurkleurige Atlantische oceaan , waar je heerlijk kan in zwemmen . ook interessant is dat op loopafstand van ons Hotel ligt een visserspier waar elke morgen de vissers en hun vissersvrouwen de vis schoon maken en verkopen. Ook vind je aan de pier  een haventje en duizenden kleurrijke winkeltjes ( chiringuitos ) in open lucht. Gezellige barretjes en heerlijke reggae muziek enz enz.

Dag 12 : zaterdag : 22 april 2023
Na het ontbijt worden wij opgehaald voor onze  transfert naar het vliegveld van Sal.
Hier houd het mooie sprookje op voor iedereen.
Check-in door Eddy en vlucht van 5 uur en 15 minuten naar Brussel

Fijne  reis aan alle senioren.

PRIJS VAN DEZE UITZONDERLIJKE RONDREIS :  3.295 € PER PERSOON
Voor alleenstaande senioren zelfde prijs dus : geen singeltoeslag .
De alleenstaanden verblijven in  een dubbele kamer.
Bij inschrijving is een voorschot vereist van 520 € ( dit is de prijs van het vliegtuigtiket )
Het saldo moet betaald worden 30 dagen voor vertrekdatum dus rond 11 maart 2023.

Aan alle senioren
Een heel fijne reis toegewenst !!!

Reisbegeleider Eddy
organisator