Catalonië

Voor de eerste keer naar CATALONIE !!!!

Heel belangrijk: geen singletoeslag voor alleenreizende senioren !!

8 daagse Senioren-rondreis door Catalonie ( noorden van Spanje )

Donderdag 14 september 2023
Dag 1 : vlucht vanuit Brussel naar Barcelona. Samenkomst in Zaventem en vertrek naar Barcelona met rechtstreekse vlucht. Aankomst in Barcelona. Daar wij voldoende tijd hebben bezoeken wij het fameuze voetbalstadium van “ Camp Nou “ met museum en trofeéenkast alsook het prachtige stadium waar F.C. Barcelona al zijn voetbalwedstijden afwerkt.  (inkomtiket inbegrepen) Facultatief middagmaal in Barcelona.

 

Daarna transfer naar ons viersterrenhotel in MALGRET DEL MAR (Costa Brava) HOTEL PAPI **** avenida de Barcelona , 30 , 08380 Malgret del mar.
Prachtig gelegen vlak aan zee. ( zie fotos )

   
Prachtig mooi Hotel ,vlak aan zee gelegen
 
Uitgebreid buffet met alles erop en eraan

Vooral de vriendelijkheid van het personeel is echt te waarderen alsook de service. Restaurant en buffet is buitengewoon goed voor onze belgische senioren

Dag 2 : Voorname punten en lokaties van de stad zullen wij in groep bezoeken : na het ontbijt vertrek naar de stad Barcelona.
Wij bezoeken de stad met onze plaatselijke vlaamse gids Anne. Een stad met historie ,cultuur ,en vele bezienswaardigheden. Alle voorname plaatsen in de stad zullen wij in groep bezoeken zoals : Barrio Gotico met zijn kathedraal met middeleeuws karakter, Barrio del Borne met de basiliek van Santa Maria del Mar ,el barrio del Eixample met de meesterwerken van Antoni Gaudi , zoals de Sagrada Familia , la casa Batilo en La Pedrera. In deze zone bevinden zich de grote en voorname internationale modeontwerpers alsook in deze buurt zijn er vele typische catalaanse restaurantjes naar ieders goesting. Hier gaan wij dan ook onze lunch gebruiken op de middag met dranken inbegrepen. Daarna bezoek aan de Paseo Maritimo en de mooie stranden van de stad. Niet te vergeten el barrio de la Barceloneta , zeer populaire zone om te genieten voor alle toeristen. Wij vergeten ook niet een bezoek te brengen aan het olympische stadion waar de spelen doorgingen in 1992 Op het einde van de namiddag transfer naar ons Hotel Papi**** voor het avondmaal.
Deze dag : ontbijt -middagmaal en avondmaal inbegrepen . Dranken wijn en water inbegrepen.


Barrio gotico Barcelona


Barrio del Borne Barcelona


Sagrada Familia Barcelona

Dag 3 : Een volledige dag vrij in ons Hotel Papi **** Iedereen gebruikt deze vrije dag zoals u het zelf wil. Eddy gaat een mooie wandeling organiseren voor diegenen die het willen. In ons Hotel : Ontbijt – middagmaal en avondmaal inbegrepen. Dranken wijn en water inbegrepen.


De mooie stranden en kerkje van Malgret del Mar

Dag 4 :Na het ontbijt gaan wij samen op stap om de mooiste plaatsen van Catalonie te bezoeken. Onze autobus en gids Anne brengt ons naar Figueras waar wij uiteraard het Teatro – Museo van Dali zullen bezoeken. Daarna rijden wij met mooie panoramische uitzichten tussen de zee en het Tramuntanagebergte. Wij bezoeken de archeologische ruines van de oude griekse stad Empurias. Daarna gaan wij middagmalen in typisch restaurantje. Na de middag bezoeken wij de historische stad Gerona met voornaamste bezienswaardigheden : La Forca Vella en zijn middeleeuwse invloed op deze stad. Ook de oude muren rond de stad dateren uit het tijdperk XIV en XV. Verschillende voorname monumenten zijn nog te bezichtigen. Om ons bezoek af te ronden gaan wij nog naar de suggestieve joodse wijk( barrio judio ) om de straatjes en de pleintjes te bewonderen en te koesteren. In de late namiddag transfer naar ons Hotel Papi **** voor het avondmaal.
Deze dag is ontbijt -middagmaal en avondmaal inbegrepen Water en wijn inbegrepen.


Museum van de bekende schilder : Dali


Archeologische ruines van Empurias


De Joodse wijk in de stad Gerona

Dag 5 : Na het ontbijt vertrekken wij voor een halve dag naar Tossa del Mar. Hier gaan wij het indrukwekkende kasteel bezoeken. Dit antieke kasteel is het mooist bewaarde kasteel van gans Spanje Daarna een kleine wandeling langs de catalaanse kust en dan middagmalen in een typisch visrestaurantje in Tossa del Mar met dranken ( water en wijn ) inbegrepen. S´middags rond de klok van 14 uur transfer naar ons Hotel Papi Namiddag vrij en avondmaal in ons Hotel.


Castillo de España in Tossa del Mar

Dag 6 : Na het ontbijt in ons Hotel gaan wij weer voor een volledige dag op stap met onze gids Anne. Ditmaal bezoeken wij : Het meest bekende klooster van Montserrat waar u de Zwarte Lieve Vrouw ( patroonheilige van Barcelona ) kan bewonderen. Meer dan 2 miljoen toeristen en pelgrims bezoeken elk jaar dit klooster. Na dit bezoek rijden wij verder naar Sant Sadurno d ´Anoia , een bodega en wijnveld waar de meest belangrijke catalaanse cava Codorniu gebotteld en verkocht word. Wij bezoek de bodega en misschien mogen wij wel eens proeven van dat lekker drankje . Daarna gaan wij middagmalen ergens onderweg met dranken ( wijn en water inbegrepen ) In de namiddag rijden wij verder naar : Colonia Guell waar wij meer te weten komen over het fameuze werk en constructie van de catalaanse architect Antonio Gaudi en wij bezoeken de crypt van Gaudi , uitgeroepen als Patrimoni de la Humanidad letterlijk vertaald ( Erfgoed van de Mensheid ) door UNESCO. In de late namiddag transfer naar ons Hotel Papi voor avondmaal.


Klooster van Montserrat


Bodega en wijnvelden Codorniu Barcelona

Dag 7 : Een volledige dag vrij voor iedereen in Malgret del Mar. Even uitblazen van al dat moois wat Catalonie ons heeft aangeboden. Genieten van de zee of het mooie zwembad in ons Hotel . Tijd om een half dagje te fietsen ( afspreken met Eddy ) of te wandelen , eventueel de laatste koopjes te doen of gewoon lekker te niksen en uit te rusten. Dus voor iedereen wat wils !!!
Ontbijt + middagmaal + avondmaal in ons Hotel Papi **** dranken wijn en water inbegrepen.

Dag 8 : Ontbijt in ons Hotel en uitchecken. Transfer naar de luchthaven in Barcelona en vertrek naar Brussel. Naargelang het uur van vertrek maken wij nog een stop op de Ramblas in Barcelona.

EINDE VAN ONZE DIENSTEN !!!!

Inbegrepen in onze prijs :
– Vluchten Brussel-Barcelona-Brussel
– Verblijf in Hotel Papi**** in vol pension
– Dranken bij de maaltijden inbegrepen ( wijn en water )
– 1 facultatieve lunch in Barcelona ( dag van aankomst )
– Uw persoonlijke en deskundige reisbegeleider Eddy
– Plaatselijke vlaamse gids Anne voor de excursies. Anne woont en leeft in Barcelona en doet alle excursies in het vlaams.
– Audio micros voor de excursies.( oorauriculares )
– Alle excursies inbegrepen( middagmaal en dranken inbegrepen)
Geen singeltoeslag voor alleenstaande personen
– Alle inkomtikets van de te bezoeken bezienswaardigheden Sagrada Familia – Museo Dali – Empurias – Cavas Cordorniu –Abdij Montserrat – Colonia Guell – Museo Barca enz enz
– Een comfortabele autobus voor alle transfers en excursies

Niet inbegrepen in onze prijs :
– een reis en annulatieverzekering
– alle andere kosten buiten ons reisprogramma

Prijs van deze nieuwe en uitzonderlijke rondreis :
Vertrekdatum : 14 september 2023
Speciale seniorenprijs : 1.499 € per persoon
Wij hebben 25 plaatsen beschikbaar.
Veel reisplezier toegewenst !!!

Eddy Boeckmans
Reisleider en organisator van deze seniorenreis.