Kaapverdië 8 daagse Seniorenreis

Kaapverdië ( Cabo Verde )
8 daagse Seniorenreis naar de Kaapverdische eilanden
Een combinatie van rust en natuur en verkenning van CAPO VERDE
Vertrek op maandag : 27 november 2023
Wij gaan lekker genieten op een tropisch eiland


Beste senioren ,
Wij reizen naar de Kaapverdische eilanden om te verkennen en voor een combinatie van rust en natuur. Wij hebben gekozen voor een bezoek aan het eiland: Sal Ter plaatse kunnen wij een ander eiland bezoeken maar dit is facultatief. Daar Eddy meereist zal hij de mogelijkheden ter plaatse deskundig uitleggen aan jullie. Belangrijk zijn : gastronomie – cultureel – natuur – levensgewoonten van de plaatselijke bevolking – ontdekking visvangst – waterwonderen – kliffen en inhammen – bergachtige streken die je nog nooit zag – uiterst vriendelijk bevolking

Hierbij het volledige reisprogramma
Dag 1 : maandag 27 november 2023
Aankomst op het eiland Sal Met onze vlucht vanuit Brussel, komen we aan op Sal. Ons Hotel Morabeza **** ligt op enkele minuten van de stad Santa Maria, op één van de mooiste stranden van het eiland Sal, zoals het strand van Leme.
Overnachting met avondmaal


Hotel Morabeza ****

Dag 2 : dinsdag 28 november 2023
Na het ontbijt Eindeloos genieten van het eiland Sal en vooral Santa Maria.

Reisbegeleider Eddy maakt een heerlijke voormiddagwandeling in Santa Maria met de groep. Mogelijkheid tot een vismiddagmaal langs het zandstrand in een typisch visrestaurantje. Ook op deze tocht mooie kleine winkeltjes voor souvenirs en herinneringen te kopen aan speciale prijzen. U kan ook gewoon relaxen in de zon, flaneer langs het strand, neem een duik in de zee of het zwembad… geniet je echte vakantie! Laat de indrukken van de voorbije dagen de revue passeren en ontdek een nieuwe kant van Kaapverdië: het eiland Sal biedt kilometers zandstranden, restaurants, bars en souvenirwinkels.
Ontbijt en avondmaal inbegrepen

Dag 3 : woensdag 29 november 2023
Na het ontbijt : Dag tour op het eiland Sal

Dag tour op het eiland Sal

We beginnen onze tour vandaag met een bezoek aan de botanische tuin. De kleine jungle en waarschijnlijk de meest tropische plek op Sal, biedt een verscheidenheid aan verschillende planten en dieren. Na een korte omweg naar Espargos (het beste panoramische uitzicht op Sal) lunchen we voordat we naar de “Bay of Lemon Sharks” rijden. Hier zijn we in kniediep water, heel dicht bij de citroenhaaien. Aan de oostkust van Sal ligt Shark Bay, waar je kunt zwemmen met citroenhaaien die wel 3,5 meter lang kunnen worden. Deze haaien zijn ‘vegetarische haaien’ omdat ze alleen groenten en vis eten. Ze zijn banger voor jou dan dat jij bang voor hen zou moeten zijn. En er zijn maar een paar plekken op de wereld waar zwemmen met citroenhaaien mogelijk is (Sal is er één van 😉)!
Het laatste hoogtepunt van de dag zijn de zoutpannen van Pedra da Lume. Hier kunnen we gewichtloos drijven in het zeezoutbassin of ontspannen met een modderpakking voordat we teruggaan naar ons verblijf. Liever niet zwemmen? Neem dan plaats in één van de kleine coffeeshops en geniet van het uitzicht over de de Salinas.
Salinas de Pedra de Lume zijn de zoutmeren van de Kaapverdische Eilanden. Het is waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheid van de Kaapverdische Eilanden. De meren staan op de lijst van genomineerden voor de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de 18e eeuw werden de zoutvijvers gebruikt voor de winning van zout. Vroeger was de export van zout de belangrijkste bron van inkomsten voor de Kaapverdische Eilanden. Het zit in de naam: Sal betekent zout in het Portugees 😉
Inclusief:
– Gids en transfer
– Ingang Botanical Garden en de Salinas
– Ontbijt-Lunch en avondmaal inbegrepen

Donderdag : Dag 4 : 30 november 2023
Ontbijt in ons Hotel en volledige dag niksen. Geniet van een wandeling . een fietstochtje -zonnen en zwemmen , of helemaal niks doen. Eddy geeft een kleine vergadering voor de klanten die op vrijdag 01 december 2023 een bezoek willen brengen aan het eiland San Vicente.
Ontbijt en avondmaal inbegrepen

Vrijdag : Dag 5 : 01 december 2023

Voor de thuisblijvers vrije dag met ontbijt en avondmaal Voor de ontdekkers : ontbijt in ons Hotel Excursie van 1 dag ( facultatief ) transfer luchthaven Sal en 50 minuutjes vliegen naar het eiland San Vicente. Aankomst en minibus en gids voor bezoek aan dit eilandje. Ganse dag excursie …zeer mooi is de havenstad Mindelo. Verkenning van de koloniale havenstad, Mindelo Je ontdekt er levendige markten en historische pleinen en leert Mindelo kennen van de culturele kant: je bezoekt een museum / tentoonstelling en hoort verhalen uit het leven van Cesaria Evora en stop bij een gitaarworkshop. Voor de namiddag raden we een bezoek aan het nabijgelegen strand van Laginha, neem een duik zoals vele locals doen en/of drink een drankje in één van de bars op het strand In de late namiddag terugkeer naar de luchthaven van San Vicente en vlucht van 50 minuten naar eiland Sal. Transfer naar ons Hotel Morabeza..voor avondmaal en overnachting.
Ontbijt en avondmaal in ons Hotel
Inclusief:
– Rondleiding met gids in de stad en bezoek aan een muziek(gitaar) atelier
– Lunch in Mindelo

Dag 6 : zaterdag . 02 december 2023
Vrije dag voor iedereen Eddy gaat zeker iets organiseren. Ik informeer jullie ter plaatse.
Ontbijt en avondmaal S’avonds neemt Eddy u mee naar Santa Maria voor een kreeftendiner. ( aangeboden door reizen B travel )

Dag 7 : zondag 03 december 2023
Ontbijt in ons Hotel en vrije laatste dag voor iedereen Alle winkeltjes zijn open en wij hebben tijd om een klein souvenierke te kopen als herinnering aan deze mooie bestemming.
Ontbijt en avondmaal in ons Hotel.

Dag 8 : maandag 04 december 2023.
Terugvlucht naar België Helaas, de tijd is gekomen om die fles(sen) grog voorzichtig in je koffer te stoppen. Het zal helpen om mata sodad (nostalgie) als je eenmaal thuis bent te verzachten. Als je het virus van Kaapverdië hebt opgelopen, zien we je zeker en vast terug!
Inclusief:
Ontbijt in ons Hotel – Transfer naar de luchthaven van de accommodatie en direkte vlucht naar Brussel

Prijs van deze unieke reis Kaapverdie :
2.499 € per persoon in een dubbele kamer
2.799 € per persoon in een singelkamer.
Helaas maar jammer kan ik geen singelkamers boeken in Cabo Verde zonder toeslag .Dit heeft te maken met onze bestemming Africa. Er zijn maar 4 singelkamers beschikbaar.

Inbegrepen in onze prijs :
– 07 overnachtingen
– Internationale vluchten Brussel-Sal ( heen en terug )
– Vlaamse reisbegeleider Eddy
– Plaatselijke gids voor dagexcursie eiland Sal
– Alle ontbijten en avondmalen ( dus half pension )
– Excursie van 1 dag op het eiland Sal met middagmaal.
– Alle transfers zoals vermeld in het reisvoorstel
– 24/24 bijstand
– Toeristentax van € 2 per persoon per nacht
– Airport Security Tax – 31 euro verplicht sinds 01/01/2019 (TSA)

Niet inbegrepen in onze prijs :
– Overige maaltijden en dranken
– Fooien en persoonlijke uitgaven
– Annulerings- en/of bijstandsverzekering

Benodigde reisdocumenten

Gelieve nota te nemen dat je voor reizen buiten Europa een internationaal reispas nodig hebt, geldig tot 6 maand na terugkeerdatum. Voor Kaapverdië heb je een geldige reispas nodig. Sinds 1 januari 2019 hebben de onderdanen van de Europese Unie geen visum meer nodig om Cabo Verde binnen te mogen. Wel dienen ze zich te registreren en een luchthavenveiligheidstaks te betalen van 3.400 Escudos. ( = 2 euros )

Inentingen
Er zijn geen inentingen wettelijk verplicht.
Voor medisch advies verwijzen we naar uw huisarts .

Contact
Reisorganisatie : B TRAVEL
Palma de Mallorca
Telefoon : 00 34 674 274 647
e-mail : grupos.molinar@btravel.com of eddy@mallorcaspecial.be

Hotelkeuze door Eddy gedaan :
Hotel Morabeza **** zie beschrijving onderaan
Hotel Morabeza ligt in Santa Maria en biedt accommodatie met 3 buitenzwembaden. De accommodatie beschikt over een fitnesscentrum, een recreatieruimte, 3 bars, gratis WiFi en een 24-uursreceptie. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv met satellietzenders, een koelkast, een waterkoker en een kledingkast. De kamers hebben een eigen badkamer met gratis toiletartikelen. Sommige kamers van het hotel hebben ook een zithoek. Hotel Morabeza verzorgt elke ochtend een ontbijtbuffet. Er zijn 3 restaurants, die gespecialiseerd zijn in internationale gerechten, grill- en barbecuegerechten en lokale specialiteiten. Er zijn ook vegetarische opties beschikbaar. Er is ook een terras. U kunt tennissen bij Hotel Morabeza.
Populairste faciliteiten
3 zwembaden
Gratis WiFi
Aan het strand
Luchthavenshuttle
Restaurant
Gym
Gratis parkeergelegenheid
Thee/koffiefaciliteiten in de kamer
Bar
Eigen strand

Aankomst in Sal voor de volledige week
Hotel Morabeza **** luxe Hotel aan het strand van Santa Maria

Een paradijs voor onze senioren

Lekker eten in ontbijt en avondmaal .

FIJNE REIS TOEGEWENST
vanwege reisbegeleider Eddy