Kaapverdië 12 daagse Seniorenreis

Kaapverdië
12 daagse Seniorenreis
Vertrek op zaterdag 18 november 2023


Beste senioren ,

Wij reizen naar de Kaapverdische eilanden om te verkennen , niet om op het strand te vertoeven , wat iedereen eigenlijk wel doet. Wij hebben gekozen voor een bezoek van drie eilanden : Sal + Sao Vicente + Santo Antao 3 verschillende eilanden wat natuur betreft !!!!! Belangrijk zijn : gastronomie – cultureel – natuur – levensgewoonten van de plaatselijke bevolking – ontdekking visvangst – waterwonderen – kliffen en inhammen – bergachtige streken die je nog nooit zag – uiterst vriendelijk bevolking.

Hierbij het volledige reisprogramma
Dag 1 : zaterdag 18 november 2023 Aankomst op het eiland Sal
Met onze vlucht vanuit Brussel, komen we aan op Sal. Veel tijd gaan we hier niet spenderen. Morgen wacht het avontuur ons al op en gaan we richting het culturele hart van Kaapverdië, Sao Vicente. Het hotel ligt op enkele minuten van de stad Santa Maria, op 400 meter van de mooiste stranden van het eiland Sal, zoals het strand van Leme.
Overnachting met avondmaal en ontbijt in een eenvoudige accommodatie

Dag 2 : zondag 19 november 2023 Aankomst op het eiland São Vicente
Na het ontbijt in ons Hotel transfer naar de luchthaven van Sal en vertrek met binnenlandse vlucht naar Sao Vicente. Het standbeeld ter ere van de diva Cesária Évora begroet je zodra je een voet op het eiland, Sao Vicente, zet. Cesária Évora zong ooit: “wie Mindelo niet kent, kent Kaapverdië niet”. Op de luchthaven word je opgewacht door een medewerker van onze plaatselijke vertegenwoordiger die je brengt naar het hotel in Mindelo. Eerste dag in Mindelo, de trotse culturele hoofdstad: met zijn muziek, de zeemanstavernes, en laten we het uitzicht op de baai niet vergeten, die wordt beschouwd als een van de 30 mooiste baaien van de wereld! Reisbegeleider Eddy maakt met de groep een mooie wandeling langs het haventje en even op verkenning in het midden van de stad.
Overnachting met ontbijt in het historische centrum van Mindelo in het prachtige Hotel Porto Grande ****
Inclusief:
– Transfer hotel – luchthaven
– Tussenvlucht Sal – Sao Vicente
– Transfer luchthaven – hotel
– Diner in restaurant


Dag 3 : maandag 20 november 2023 Verkenning van de koloniale havenstad, Mindelo
Je ontdekt er levendige markten en historische pleinen en leert Mindelo kennen van de culturele kant: je bezoekt een museum / tentoonstelling en hoort verhalen uit het leven van Cesaria Evora en stop bij een gitaarworkshop. Voor de namiddag raden we een bezoek aan het nabijgelegen strand van Laginha, neem een duik zoals vele locals doen en/of drink een drankje in één van de bars op het strand.
Overnachting met ontbijt in het historische centrum van Mindelo in Hotel Porto Grande
Inclusief:
– Rondleiding met gids in de stad en bezoek aan een muziek(gitaar) atelier
– Lunch in Mindelo
– Diner in het hotel
– (B=Breakfast/L=Lunch/D=diner)

Dag 4 : dinsdag 21 november 2023. Unieke belevenis !!! Zwemmen met zeeschildpadden
In kleine, houten vissersbootjes ga je volledig uitgerust met wetsuit en snorkel zeewaarts. We duiken tussen een kudde van zeeschildpadden op het strand van Sao Pedro. Uiteraard ben je onder de indruk van de speelsheid waarmee de reuzenschildpad ons tegemoet komt. Dit alles gebeurd in begeleiding van een erkende instructeur. Men moet (met hulp van de instructeur) zonder trappen de vissersboot kunnen betreden.
Opgelet : Indien je niet wil zwemmen kan je gewoon mee. Het is vooral de moeite de zeeschildpadden te bekijken en te fotograferen.

Overnachting met ontbijt in het historische centrum van Mindelo in Hotel Porto Grande
Inclusief:
– Transfer naar het strand Sao Pedro – transfer terug naar het hotel
– Snorkel gerief en wetsuits
– Snorkel/duik instructeur
– Diner in Mindelo

Dag 5 : woensdag 22 november 2023 Op verkenning doorheen het culturele hart, Sao Vicente
Vrije voormiddag. Na de lunch haalt je chauffeur/gids je op. Via een jeep geniet je van een rit doorheen de natuur langs de kust, waar we aankomen op het strand die alleen voor de groep ter beschikking is. Nadien rijden we verder door een agrarisch gebied waar je een bezoek brengt de kleine vulkanische krater Topim, van waaruit je de onbewoonde naburige eilanden Santa Luzia, Raso en Branco kunt zien. Geniet van het turquoise water op het witte zandstrand met zwarte lavaformaties voordat je terug naar het vissersdorp Calhau gaat met zijn kleurrijke vissersboten. Na het hele avontuur word je terug afgezet in Mindelo waar we genieten van een welverdiende diner in ons hotel

Overnachting met ontbijt in het historische centrum van Mindelo in Hotel Porto Grande
Inclusief:
– Off road panoramisch zicht met 4 weel drive en chauffeur
– Lunch in Calhau of Baia das Gatas
– Diner in het hotel
– (B=Breakfast/L=Lunch/D=diner)

Dag 6: donderdag 23 november 2023 Aankomst op het eiland Santo Antão

Vandaag maak je een korte tocht met de veerboot die je vervolgens brengt naar het andere eiland Santo Antão waar de chauffeur je opwacht aan de haven. Onze weg is omgeven door spectaculaire berglandschappen die ons brengt naar kleine, landelijke nederzettingen met hartelijke mensen. Geniet van verschillende panoramische stops bij Cova Crater, Delgadim (uitzicht op twee valleien) en Sinagoga (kust) voor je een bezoek brengt aan de prachtige Paul-vallei waar je een wandeling zal maken. Je brengt ook een bezoek aan een destilleerderij en je traditionele lunch nuttig je in een landelijk restaurant. De wandeling van vandaag gaf je een voorproefje van het land. Snakt naar meer niet?
Wandeling: 45 min.
Overnachting met ontbijt in Hotel Tienne del Mar
Inclusief:
– Transfer hotel – haven
– Ferry tickets tussen de 2 eilanden
– Tour met transfer en gids
– Lunch in Paul Valley
– Begeleide korte wandeling
– Bezoek aan een destilleerderij
– (B/L/D)

Dag 7: vrijdag 24 november 2023 Laatste dag op het exotische eiland, Santo Antão
Na het ontbijt rij je richting het idyllische dorpje Fontainhas en loop je terug naar het vissersdorpje Ponta do Sol. Geniet van wat momenten aan zee voordat je doorgaat naar het droge noordwestelijke deel van het eiland. Daar ga je een bezoek brengen aan een sociaal-cultureel project in Lagedos alvorens te lunchen in een restaurant genaamd Babylonia. Na de lunch gaan we terug naar de haven en met de veerboot naar Sao Vicente. Waar we opnieuw worden gebracht naar ons hotel in Mindelo. Laatste nacht in deze culturele stad alvorens we het eiland Sal een bezoekje brengen! Wandeling: 1 uur.
Overnachting met diner en ontbijt in het historische centrum van Mindelo in Hotel Porto Grande

Inclusief:
– Gids en transfer
– Lunch
– Transfer haven – hotel
– Ferry tickets tussen de 2 eilanden
– Diner in het hotel
– (B /L/D)

Dag 8 : zaterdag 25 november 2023 . Naar het tropische eiland, Sal
Tijd om de archipel te verlaten en de beroemde diva voor de laatste keer te begroeten… Je neemt het vliegtuig terug naar waar het allemaal begonnen is, het eiland Sal. Hier word je naar uw mooie hotel in Santa Maria gebracht. We genieten van onze ontspannende dagen op het eindeloze zandstrand van Santa Maria.
Overnachting met diner en ontbijt in het zeer mooie Hotel Morabeza, Santa Maria
Inclusief:
– Transfer hotel – luchthaven
– Binnenlandse vlucht naar het eiland Sal
– Transfer luchthaven – hotel
– Diner in het hotel
– (B/-/D)

Dag 9 : zondag 26 november 2023 Dag tour op het eiland Sal

We beginnen onze tour vandaag met een bezoek aan de botanische tuin. De kleine jungle en waarschijnlijk de meest tropische plek op Sal, biedt een verscheidenheid aan verschillende planten en dieren.
Na een korte omweg naar Espargos (het beste panoramische uitzicht op Sal) lunchen we voordat we naar de “Bay of Lemon Sharks” rijden. Hier zijn we in kniediep water, heel dicht bij de citroenhaaien. Aan de oostkust van Sal ligt Shark Bay, waar je kunt zwemmen met citroenhaaien die wel 3,5 meter lang kunnen worden. Deze haaien zijn ‘vegetarische haaien’ omdat ze alleen groenten en vis eten. Ze zijn banger voor jou dan dat jij bang voor hen zou moeten zijn. En er zijn maar een paar plekken op de wereld waar zwemmen met citroenhaaien mogelijk is (Sal is er één van 😉)!
Het laatste hoogtepunt van de dag zijn de zoutpannen van Pedra da Lume. Hier kunnen we gewichtloos drijven in het zeezoutbassin of ontspannen met een modderpakking voordat we teruggaan naar ons verblijf. Liever niet zwemmen? Neem dan plaats in één van de kleine coffeeshops en geniet van het uitzicht over de de Salinas.
Salinas de Pedra de Lume zijn de zoutmeren van de Kaapverdische Eilanden. Het is waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheid van de Kaapverdische Eilanden. De meren staan op de lijst van genomineerden voor de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de 18e eeuw werden de zoutvijvers gebruikt voor de winning van zout. Vroeger was de export van zout de belangrijkste bron van inkomsten voor de Kaapverdische Eilanden. Het zit in de naam: Sal betekent zout in het Portugees 😉
Overnachting met diner en ontbijt in Hotel Morabeza, Santa Maria
Inclusief:
– Gids en transfer
– Ingang Botanical Garden en de Salinas
– Lunch
– Diner in het hotel
– (B/L/D)

Dag 10-11 : maandag en dinsdag 27 en 28 november 2023 Eindeloos genieten van het eiland Sal en vooral Santa Maria.

Reisbegeleider Eddy maakt een heerlijke voormiddagwandeling in Santa Maria met de groep. Mogelijkheid tot een vismiddagmaal langs het zandstrand in een typisch visrestaurantje. Ook op deze tocht mooie kleine winkeltjes voor souvenirs en herinneringen te kopen aan speciale prijzen. U kan ook gewoon relaxen in de zon, flaneer langs het strand, neem een duik in de zee of het zwembad… geniet je echte vakantie! Laat de indrukken van de voorbije dagen de revue passeren en ontdek een nieuwe kant van Kaapverdië: het eiland Sal biedt kilometers zandstranden, restaurants, bars en souvenirwinkels.
Overnachtingen met diner en ontbijt in Hotel Morabeza, Santa Maria
Inclusief:
– Ontbijt in het Hotel
– Diner in het hotel op dag 9
– Vaarwel avondmaal op dag 10 in een restaurant

Dag 12: woensdag 29 november 2023. Terugvlucht naar België
Helaas, de tijd is gekomen om die fles(sen) grog voorzichtig in je koffer te stoppen. Het zal helpen om mata sodad (nostalgie) als je eenmaal thuis bent te verzachten. Als je het virus van Kaapverdië hebt opgelopen, zien we je zeker en vast terug!
Inclusief:
– Transfer naar de luchthaven van de accommodatie
– Afhankelijk van de vlucht is hier ook nog een diner voorzien

PRIJS PER PERSOON op basis van dubbele/twin/single kamers
 € 2879 per persoon met een mgelijkheid van korting voor boeking met meerdere personen

Promotie Toeslag single: normaal : 570 € speciale korting voor klanten senioren groep Eddy : 390 € per persoon
Inbegrepen in het landarrangement
 11 overnachtingen
 Internationale vluchten Brussel-Sal ( heen en terug )
 Binnenlandse vlucht van Sal – Sao Vicente
 Vlaamse reisbegeleider Eddy
 Alle vermelde plaatselijke vlaamse gidsen
 Binnenlandse vlucht van Sao Vicente – Sal
 Alle ontbijten
 Alle vermelde maaltijden zoals beschreven in reisvoorstel
 Alle transfers zoals vermeld in het reisvoorstel
 Alle transfers van de luchthaven naar de accommodatie en omgekeerd
 Alle transfers van de haven naar de accommodatie en omgekeerd
 Ferrytickets tussen de eilanden (H/T)
 24/24 bijstand
 Toeristentax van € 2 per persoon per nacht
 Airport Security Tax – 31 euro verplicht sinds 01/01/2019 (TSA)

Niet inbegrepen in het landarrangement
– Overige maaltijden en dranken
– Fooien en persoonlijke uitgaven
– Annulerings- en/of bijstandsverzekering

Benodigde reisdocumenten
Gelieve nota te nemen dat je voor reizen buiten Europa een internationaal reispas nodig hebt, geldig tot 6 maand na terugkeerdatum. Voor Kaapverdië heb je een geldige reispas nodig. Sinds 1 januari 2019 hebben de onderdanen van de Europese Unie geen visum meer nodig om Cabo Verde binnen te mogen. Wel dienen ze zich te registreren en een luchthavenveiligheidstaks te betalen van 3.400 Escudos.

Inentingen
Er zijn geen inentingen wettelijk verplicht.
Voor medisch advies verwijzen we naar uw huisarts .

Contact
Reisorganisatie : B TRAVEL
Palma de Mallorca
Telefoon : 00 34 674274647
e-mail : grupos.molinar@btravel.com of eddy@mallorcaspecial.be
Hotelkeuze door Eddy gedaan :
Aankomst in Sal : 1 nacht in Hotel La Luz

Eenvoudig Hotel voor 1 nachtje ( avondmaal + ontbijt )
Aankomst in Sao Vicente : Hotel Porto Grande ****
Verblijf van 4 nachten + 1 nacht in ontbijt en avondmaal

Zeer mooi viersterrenhotel op loopafstand van het haventje
Verblijf in half pension ( ontbijt + avondmaal )
————————————————————————————————-
Aankomst in Santo Antao : Hotel Tienne del Mar *** plus
Belgische uitbater en buitengewoon antiek en prachtige locatie

Verblijf voor 1 nachtje met ontbijt.
Gewoon speciaal vanwege zijn ligging en vriendelijkheid.
————————————————————————————————–
Aankomst in Sal voor de laatste 4 nachten
Hotel Morabeza **** luxe aan het strand van Santa Maria

Een paradijs voor onze senioren

Lekker eten in ontbijt en avondmaal .
————————————————————————————————-

Gedurende de excursiedagen ( 5 dagen ) hebben wij vol pension
dag 3 + dag 5 + dag 6 + dag 7 + dag 9

FIJNE REIS TOEGEWENST
vanwege reisbegeleider Eddy