12 daagse rondreis Senioren Kaapverdische eilanden          

12 daagse rondreis voor onze Senioren

naar de : Kaapverdische eilanden                 

Cabo Verde    :   De Exotische archipel

Verblijf in vier sterrenhotels en boutique hotels Half Pension

Vertrekdatum :  woensdag 02 maart 2022

Bezoek van drie eilanden : Sal + Sao Vicente + Santo Antao

Volledig reisprogramma :

Dag 1 :   woensdag  :  Aankomst Sal Santa Maria
Samenkomst in Brussel ( Zaventem)  Uw  reisbegeleider Eddy verwelkomt de groep op de luchthaven van Zaventem daarna check-in en vlucht naar Sal Kaapverdië.  Transfer naar een 4 sterrenhotel Sobrado **** Avondmaal en overnachting. Welkomsdrink met een glaasje Kaapverdische Pontche en deskundige uitleg over de ganse reis door onze plaatselijke vertegenwoordiger en nederlandstalige gids.

 

Dag 2 : donderdag : Genieten aan het strand
Na de relatief lange vlucht van Brussel naar Sal gaan wij vandaag een rustige dag inlassen met een wandeling en kennismaking met de plaatselijke bevolking .

Na het ontbijt kunnen de slippers aan en de handdoek en zonnebrand mee, voor een heerlijke ontspannen middag naar het strand. Golvende duinen smelten samen met de azuurblauwe oceaan op ongerepte stranden waar je de tijd vergeet. Beroemd en geliefd bij surfers, kitesurfers en windsurfers. De surfers, livemuziek en gekleurde vissersbootjes maken dit dorpje bovendien een zeer sfeervolle plek. Hoewel je op Sal niet echt het authentiek Kaapverdië kan ervaren, vind je er wel luxe, goudgele stranden, restaurants & bars, ijsjes en live muziek. Ontbijt en avondmaal inbegrepen.                    Santa Maria pier naar Ponta Preta ( onze groepswandeling ) Startend vanaf de pier van Santa Maria kan je een hele mooie wandeling maken naar de andere kant van het strand. De afstand is circa 3- 4 kilometer. De pier ligt bij het centrum van het dorp Santa Maria. Op deze pier is de lokale bevolking altijd druk in de weer met het vangen en verkopen van verse vis. Zeker in de vroege ochtend. Vanaf de pier volg je het strand richting het westen. Het eerste deel van het strand is het meest druk. Hier liggen de meeste hotels en strandtenten. Ook zie je veel lokale mensen in de weer zijn met hun vissersboten of genieten van het heerlijke zeewater. De zee is hier ook het meest rustig. Hoe verder je van de pier vandaan bent, hoe rustiger het wordt.  Vandaag : ontbijt en avondmaal inbegrepen.

Dag 3 : vrijdag : Op avontuur op Sal eiland
Wij vertrekken vanuit Santa Maria en rijden de ruige woestijn van Sal in. We rijden langs de kust en door de bergen. We bezoeken de hoofdstad Espargos, het vissersdorpje Palmeira in het Noorden en de Salinas waar je in heel zout water kunt drijven. Na het ochtend programma over het eiland is het hoog tijd voor een lunch. Natuurlijk bezoeken we Burracona waar je de Blue Eye kunt bewonderen, een uit de rotsen gesleten watergrot. Dit is een van de mooiste bezienswaardigheden van het eiland. Niet veel verderop ligt Terra Boa, wat ‘Goede Aarde’ betekent. Deze plek, waar de grond zeer vruchtbaar is, staat bekend om zijn fata morgana’s. We bezoeken (natuurlijk) ook Shark Bay waar je tussen de Lemon Sharks kunt staan in het water. Pas op je tenen! Ze bijten niet maar het kietelt soms wel. Vandaag : ontbijt en lunch en avondmaal inbegrepen.

 

Dag 4 : zaterdag  :  De culturele hoofdstad van Kaapverdie
Ontbijt in ons Hotel en om 09.00 uur vertrek naar het eiland Sao Vicente met een binnenlandse vlucht van 50 minuten. Het eiland ligt ongeveer 200 km naar het  Westen. Eenmaal aangekomen lunchen wij gezamenlijk in het centrum gevolgd door een duik in het zwembad bij het hotel Porto Grande ****  In de Kaapverdiaanse cultuur is muziek het allerbelangrijkste. En Mindelo is de plek voor festivals, carnaval en muziekoptredens.  Loop ’s avonds over straat en je hoort op veel plekken livemuziek uit de barretjes en restaurants komen. Al met al staan op São Vicente dans, zang en dromerige cafés centraal. Het eiland heeft de meeste muzikanten van alle eilanden, een breed palet restaurants en verschillende bars en cafe’s. Het is het beste eiland waar je kunt laten onderdomepelen in de Kaapverdische cultuur. In de avond gezamenlijke maaltijd in een van de restaurants met live muziek. Vandaag ontbijt , lunch en avondmaal inbegrepen.

Dag 5 : zondag  :  Eiland excursie Sao Vicente
‘s Ochtends na het ontbijt vertrekken we om 09:00 voor een eiland excursie. Tijdens deze volledige dagtrip leer je São Vicente door de ogen van een local kennen. Onze lokale gidsen nemen je mee naar de plekken die de ziel van het eiland vormen. De gidsen wonen op het eiland en kunnen je daarom heel wat meer vertellen over het leven in Kaapverdië en wat “Morabeza” en “Sodade” nou precies betekenen. Ze vertellen je leuke weetjes over de Kaapverdische cultuur, hun eigen levensverhalen en de geschiedenis van het land. Kaapverdianen zijn een open bevolking, die fier zijn op hun land en dat graag delen met de reizigers. Voel je daarom vrij om naar hartenlust vragen te stellen! Met de inkomsten die de gidsen halen uit de tours onderhouden ze hun gezin of betalen ze hun studies.  De tour laat de levendige stad Mindelo achter zich en neemt je mee naar de belangrijkste highlights van het eiland. De wegen slingeren door de ruwe maanlandschappen over heuveltoppen en langs uitgedoofde vulkanen. Je bereikt de hoogste berg op 744 meter met een weids uitzicht op Mindelo en het nabijgelegen groene eiland Santo Antao. Bovenop de berg groeien kruiden die Michael, een Kaapverdische man verwerkt tot thee en likeur.

Deze lokale specialiteiten kan je ook proeven tijdens de tour! Je bezoekt meerdere kleurrijke vissersdorpjes waar je een blik werpt op het dagelijkse leven op straat. De lunch is voorzien in een restaurant vlakbij de strandbaai en een bezoek aan het dorpje Bahia das Gatas. Na de lunch is er vrije tijd voorzien om te zwemmen of te relaxen aan de waterkant. Ook wordt een bezoek gebracht aan het dorpje Salamanse, Praia Grande en de schitterende kustlijn met prachtige uitzichten op de blauwe oceaan en diverse stops.
Vandaag : ontbijt , lunch en avondmaal inbegrepen.

 

 

Dag 6 : maandag  :  Over zee naar Santo Antao
‘s ochtends ontbijt in het hotel en daarna nemen we de veerboot van 08:00 op weg naar Santo Antão, het eiland van de adembenemende landschappen, ruig gekartelde bergen, weelderige natuur en verborgen valleien.  Santo Antão is één van de grotere eilanden, maar er wonen maar weinig mensen. De enige manier om hier te komen is via de ferry die vertrekt vanaf São Vicente. Er zijn geen vliegvelden. Die ferry doet er ongeveer een uur over. En je moet niet gek kijken als er geiten mee aan boord gaan! Het is een plek waar de tijd lijkt stil te staan. Hier ervaar je echt goed wat Morabeza is.  Want als je het hebt over Kaapverdië, dan moet je het ook hebben over “Morabeza”. Het is een Creools begrip dat staat voor de Kaapverdiaanse levensinstelling. Net als het Nederlandse woord: “gezelligheid” is het één van de moeilijkste woorden om te vertalen. Je moet het ervaren hebben om te begrijpen. Maar dit is waar de Kaapverdiaanse gastvrijheid vandaan komt. Het gevoel van Morabeza is een uniek gevoel van warmte, “gezelligheid” en openheid dat je alleen kunt ervaren in  Kaapverdië, want Morabeza gaat over wat het is om Kaapverdiaan te zijn. Hier op Santo Antão ervaar je het als je in de dorpjes komt waar ze zelden buitenlanders zien. Bescheiden, nieuwsgierig, maar altijd bereid om je te helpen als je de weg kwijt bent of een vraag hebt. We rijden via de oude kustweg naar het dorpje Ponte de Sol en verblijven in accommodatie Coracao waar ook de lunch wordt genoten. Vandaag : ontbijt, lunch en avondmaal inbegrepen.


Hotel Coracao ****

Dag 7 : dinsdag  : Santo Antao ontdekken
Om 09:00 vertrekken we voor een dag excursie over het eiland. Je vindt op het eiland kleine dorpjes op de meest onmogelijke passen. Zandstranden zijn er niet,  maar wel steile kliffen met ruige kusten waarlangs prachtige wandel- en hikeroutes liggen. De natuur  is op deze groene parel altijd, het hele jaar door, het mooist van alle eilanden, dankzij de bergen die hun eigen microklimaten creëren. Tijdens deze dag wordt je getrakteerd op de mooiste uitzichten van Kaapverdië. Je rijdt over onmogelijke bergpassen en duikt diep in de valleien. Vanuit de haven in Porto Novo kruip je direct de bergen in om langs de Cova-vulkaankrater te gaan, die inmiddels uitgedoofd is en waar een paar boeren nu landbouwveld in hebben aangelegd. Vervolgens ga je naar de canyons van Cha de Mato, waar menig National Geographic-fotograaf zijn best heeft gedaan om deze schoonheid vast te leggen op de gevoelige plaat. De volgende stop is bij Delgadinho waar je twee valleien kunt zien (Ribeira Grande en Ribeira da Torre). Daarna bezoek je de stad Ribeira Grande met zijn koloniale architectuur die vroeger de economische en culturele hoofdstad van het eiland was. Vanaf daar leidt de weg ons naar het kleine visserplaatsje Ponta do Sol met zijn oude gebouwen. Hier zal er worden gestopt voor een Kaapverdiaanse lunch. Na de lunch ga je via de fraaie kustweg naar de Pául-vallei – de toegangspoort naar de groenste vallei van heel de Kaapverdische archipel. Je rijdt hier tussen de suikerrietvelden waar de locals grogue van maken (de rum waar de piraten vroeger verzot op waren) en verschillende fruitboomplantages, waaronder papaya, bananen en mango. Voordat je terugkeert naar de haven ga je via de nieuw aangelegde kustweg naar de distilleerderij en kun je de beroemde lokale grogue-rum ook zelf even proeven. Na de eiland trip kun je heerlijk genieten van het kleine dorpje Ponta do Sol.
Vandaag: ontbijt ,lunch en avondmaal inbegrepen.

Dag 8 en 9 : woensdag en donderdag
Verlijf Hotel Tienne del Mar in half pension
Tijdens deze dag van ontspanning kan je ervaren wat het is om off-the-grid te leven voor een paar dagen diep in een vallei, tussen de Kaapverdiaanse boeren die nog van het land leven met hun terrasbouw langs de berghellingen. Geniet van de mooie natuur met een goed boek of ontdek de omgeving.

Prachtige slaapkamers vlak aan de oceaan……..Alle kamers hebben een mooi terras met zicht op binnenland of zee. Dit is uniek !!!!!  slapen langs de oceaan !!!!! gewoon romantisch !!!!!!

Dag 10: vrijdag :  Stadstour in Mindelo
Deze dag vertrekken wij met de ochtend veerboot van 08:00 terug naar São Vicente. De stad biedt verschillende mooie stranden. Je hebt een stadsstrand wat vaak gezellig is. Ook vind je er de enige jachthaven in heel Kaapverdië, die geliefd is bij zeilers die willen oversteken naar Brazilie. Wandel langs het vrolijk roze gekleurde Palacio do Povo, de pastelkleurige villa’s in de wijk Praca Nova en de Avenida Marginal waar ook het Centro Cultural do Mindelo gevestigd is. De gids neemt je mee naar de leukste en mooiste spots van de stad en zorgt ervoor dat je je bezoek aan Mindelo nooit meer vergeet. We sluiten de stadstour af met een lunch.
Vandaag : ontbijt , lunch en avondmaal

Mindelo is een wereldse stad met invloeden uit meerdere culturen. De stad heeft iets weg van Havana op Cuba en Rio de Janeiro in Brazilië maar dan in het klein. Mindelo heeft Afrikaanse en Portugese elementen, vandaar dat het een bijzondere mengelmoes is. De bruisende stad is de thuis van lokale muzikanten, poëten, filosofen en artiesten. Verspreid door de stad zijn kleine muziek barretjes waar elke avond livemuziek gespeeld wordt. Luister er naar melancholische morna’s van Cesaria Evora of naar vrolijke deuntjes van de coladeira, funana en dans de avond weg.


Stad Mindelo

Dag 11: zaterdag  : Genieten en ontspannen op het strand in Santa Maria
Tijdens deze dag reizen we van Sao Vicente naar Sal met een ochtendvlucht. De gehele middag kan genoten worden van een heerlijke dag in Santa Maria en Sal Het vissersdorp Santa Maria ligt in het Zuiden van Sal aan een uitgestrekte zandstrand van 8 km. Het dorp heeft alles wat een strandvakantie nodig heeft; witte stranden, helder oceaanwater, een tropisch klimaat, gezellige restaurants, bars, kleinschalige accommodaties en een bruisend centrum. Relaxen doe je op het strand of in een beachclub. Als je graag wat actiever bent is Santa Maria een goede plek om de onderwaterwereld te ontdekken tijdens het snorkelen. Vandaag : ontbijt en avondmaal .

Dag 12: zondag  :
Ontbijt in ons Hotel en daarna vertrek in de ochtend vanaf Sal voor vlucht naar Brussel.
Einde van onze diensten !!!!

Prijs van deze uitzonderlijke rondreis :
2.599per persoon in tweepersoonskamer Supplement singlekamer : 340 € per persoon voor gans de reis.

Inbegrepen in onze Seniorenreis :
– vluchten Brussel – Sal en Sal – Brussel
–  inclusief : 6kg handbagage en 20kg ruimbagage per persoon

Inbegrepen: vervoer op de eilanden

·         Alle transfers tussen de accommodaties zijn inbegrepen

·         Persoonlijk ophalen en brengen van en naar het vliegveld op Sal & São Vicente

·         Persoonlijk ophalen en brengen van en naar de haven op Santo Antão

 

Inbegrepen: extra service

  • 1x dag excursie op Sal, inclusief lunch
  • 1x dag excursie op São Vicente, inclusief lunch
  • 1x dag excursie op Santo Antão, inclusief lunch
  • 1x stadstour in Mindelo, inclusief lunch
  • Reisbescheiden met handige informatie en tips voor wat te zien, doen en beleven op de eilanden.
  • Reisbegeleider Eddy vanaf Zaventem ( check-in )
  • Plaatselijke nederlandstalige reisleider voor gans de reis