10 daagse fietsreis naar Lanzarote 2024


30 ste verjaardag reisorganisatie : B TRAVEL

10 DAAGSE FIETSREIS (speciale seniorenaanbieding) naar LANZAROTE ( Canarische eilanden )
8 daagse + 2 dagen gratis : dus 10 dagen

Vertrek : zaterdag 20 april 2024

Nu reserveren en voorschot betalen eind januari 2024
Maximum aantal deelnemers : 15

Geen supplement single voor alleenstaande fietsers

Beste senioren !!! tegen deze offerte kan je niet “ neen “ zeggen of beter uitgedrukt :
U kan voor deze prijs niet thuis blijven.
Deze 10 daagse fietsreis voor de prijs van 8 dagen wordt U aangeboden door uw vriend EDDY, die steeds begaan is met het organiseren van groeps – reizen van de vlaamse senioren.
verblijf in aparthotel : THB TROPICAL ISLAND **** verblijf op basis van all-in


Een geweldig rustig Club-Hotel gelegen op loopafstand van de zee !!!!
Verblijf in bungalows ( volledig nieuw) met mooie tuin en planten. Een oase van rust !!! Verblijf in ALL-IN ( ontbijt -middagmaal en avondmaal )
Alle dranken inbegrepen van 11 uur tot 23 uur.

Fietsprogramma:

Dag 1: zaterdag : 20/04/2024
Vertrek in Zaventem airport naar Arrecife (eiland Lanzarote).
Aankomst in Arrecife en transfer naar Hotel Tropical Island ****, gelegen in Playa Blanca in het zuiden van het eiland. Zeer mooie locatie. Je verblijft in volledig ingerichte appartementjes met: bad of douche, wc, keukentje en living en terras.
Check in hotel en kamerverdeling. Bij aankomst is er een welkomsdrink in de bar van het hotel, u aangeboden door Eddy Boeckmans van B the travel Brand.l. Bespreking en uitleg van het programma van de ganse week. De trekkingfietsen op maat worden geleverd in ons Hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 2 : zondag : 21/04/2024 Een volledige vrije dag met informatiemeeting+ wandeling en kennismaking met onze bestemming : Playa Blanca

Dag 3 : maandag 22/04/2024
fietsdag Rit 1: Costa Tequise – Puerto del Carmen
Na het ontbijt transfer met onze minibus + fietsen naar Costa Tequise. Hier vertrekt onze fietstocht naar de hoofdstad Arrecife en verder door naar Puerto del Carmen. We brengen een bezoekje aan de hoofdstad Arrecife (56.000 inwoners). We rijden langs de kust en luchthaven (speciale fietsweg ), passeren ook Playa Honda. We gebruiken onderweg onze picknick of proeven een streekgerechtje in een klein pittoresk restaurantje. In de late namiddag komen we aan in Puerto del Carmen, waar de minibus + fietsen ons komt ophalen en terug naar het hotel brengt.
Totale fietstocht: 47 km (vlakke route )

Reisbegeleider Eddy

Dag 3: dinsdag : 2 de fietsdag : 23/04/2024
Rit 2: Yaiza + groene meertje El Golfo + Los Hervideros + zoutmijnen
Na het ontbijt fietsen we de zuidkust van Playa Blanca af tot aan de vuurtoren.
Daarna fietsen we verder naar de zoutvelden van Janubio en vervolgens naar Los Hervideros. Dit is een uniek schouwspel van de natuur. Je staat in bewondering voor de golven in het westen van Lanzarote die tegen de westflanken van de vulkanen opstormen en hoogtes bereiken van meer dan 20 meter. Nadien bereiken we El Golfo met het groene meertje. Hier gebruiken we onze picknick of proeven we van de lekkere vis die het eiland te bieden heeft. Na de middagstop fietsen we via het dorpje Yaiza terug naar ons hotel.
Totale fietstocht: 40 km (volledig vlak met af en toe een stevig klimmetje)
Opgelet !!! Naar gelang de sterkte van de wind alsook de richting van de wind kan deze fietstocht in tegenovergestelde richting gedaan worden. Soms organiseren wij een transfer per minibusje naar El Golfo.

Dag 4: woensdag : 3 de fietsdag : 24/04/2024
Rit 3: vulkanen van Timanfaya (natuurpark)
Na het ontbijt vertrekken we met de minibus + fietsen naar het Timanfayagebied..
Het vertrekpunt van onze fietstocht is gelegen aan de startplaats van de kameel safari. We fietsen een volledige dag door het Timanfaya vulkanenlandschap. Dit ga je nooit meer vergeten, zo mooi.
Een fietstocht met enorme variatie door het park. We fietsen door het noordelijk en het centrale gedeelte. Het volledige park is ongeveer 250 km2 Bij het binnen rijden van het Timanfayalandschap is er een steil klimmetje Wij installeren onze fietsen en nemen de autobus voor een tocht van 1 uur door het Timanfayagebergte ( veel lava ) ook 3 attracties worden u aangeboden om te bewijzen hoe warm het is op 100 meter diepte). Ook deze dag nemen we een picknick mee omdat we de ganse dag rondfietsen in het Timanfayagebergte. (of stop in een restaurantje) Wij stoppen in Tinajo. Op onze terugweg nemen we er het beschermde landschap van La Geria er bij en via Uga en Yaiza bereiken we terug ons hotel.
Totale fietstocht: 42 km (klimmen en dalen zijn hier aan de orde maar geen echte bergen, wel heuvels en ook veel dalen)
Opmerking : het binnenrijden van het Timanfaya is erg steil maar niet lang

Dag 5: donderdag : 25/04/2024
vrije dag voor iedereen
Na het ontbijt is iedereen vrij om te genieten van een vrije rustdag.
Alles kan maar niets moet. Genieten van zon, zee, strand of één van de vele zwembaden. Je fiets is ter beschikking voor diegenen die toch individueel een fietstocht willen maken.
Uw reisleider organiseert een excursie van 1 volledige dag naar het eiland Fuerteventura. ( facultatief )
Overtocht met de ferry van Lanzarote naar Fuerteventura. Volledige dag met bezoek aan de haven Puerto Corralejo in Fuerteventura en natuurgebied El Cotillo met wandeling. Daarna verder naar het hoogste punt van Fuerteventura met indrukwekkende vergezichten om daarna aan te komen in Betancuria. Dit is het mooiste bergdorpje van het eiland met prachtige ligging en met een verhaal van de Madonna en de bergbewoners. Middagmaal in een typisch plaatselijk restaurantje met alles erop en erbij. Een eenvoudige Canarische familie die voor ons een menu klaar maakt om je vingers van af te likken. In de namiddag een panoramische tocht langs de hoofdstad Puerto del Rosario om dan aan te komen aan de allermooiste witte stranden van gans Europa (vergelijkbaar met de stranden van de Caraiben) Het is het enige eiland, in groot contrast met Lanzarote, waar zo mooie wijdse en uitgebreide stranden aanwezig zijn. Er is tijd om te zwemmen voorzien. Wandeling in Puerto Corralejo en vertrek van de ferry voor een half uurtje varen naar Lanzarote.

Facultatieve Excursie : met de ferry naar Fuerteventura + 1 volledige dag excursie + middagmaal : prijs : 90 € per persoon ( ter plaatse te reserveren)

Dag 6: vrijdag : 26/04/2024 4 de fietsdag
Rit 4: Mirador del Rio + Jameos del aqua + Cactustuinen +Fundacion Cesar Manrique.
Na het ontbijt transfer met onze minibus + fietsen naar het hoogste punt in het noorden: de Mirador del Rio (bezoek verplicht) dit is een zeer gewaardeerd plaatsje in Lanzarote en opgericht door de fameuze plaatselijk architect: Cesar Manrique. Hier zijn geen woorden voor en dit plaatsje gaan wij uiteraard bezoeken. Dan begint onze afdaling richting: Jameos del Agua. Onze eerste stop is uiteraard de Jameos del Aqua..opgericht door Cesar Manrique in 1968. Als je hier binnenkomt ga je 10 meter naar beneden en vind daar een streling voor het oog. U vind hier een soort galerij van 1625 meter lang en 15 meter breed. In een diepte van 70 meter vind je een grote grot met lava waarin zich een laguna heeft gevormd. In deze laguna vind men witte blinde krabbetjes, dus een bezoek meer dan waard. Middagmaal in een typisch restaurantje of picknick. In de namiddag rijden wij nog naar de Cactustuinen (jardines de cactus) 10.000 cactussen samen in één enkele tuin. 1400 verschillende soorten. Er zijn erbij uit Amerika, Madagscar en uiteraard ook van de canarische eilanden.. Tot slot van onze trip, fietsen we nog naar de Fundacion Cesar Manrique, die we ook bezoeken. In de late namiddag komt de minibus ons ophalen en transfer naar ons Hotel in Playa Blanca.
Totale fietstocht: 38 km (vlak en veel dalen)

Dag 7: zaterdag : 5 de fietsdag : 27/04/2024
Rit 5: Ermita de las Nieves y Famara ( 600 m)
Na het ontbijt rijden we met de minibus + fietsen naar het plaatsje Famara: een kapelletje van de Nieves gelegen op 600 meter hoogte. Hier begint onze fietstocht naar Puerto del Carmen.Onze eerste stop maken we in Tequise. dit was vroeger de hoofdstad van het eiland Lanzarote, nu de tweede oudste stad van de Canarische archipel. In deze stad staat het prachtige oude kasteel van Guanapay. Dit kasteel werd gebouwd in de 18 de eeuw en heeft gediend als verdediging tegen de invallende piraten op het eiland. Ook de oude antieke coloniale bouwstijl van de huisjes is bewonderswaardig. Een picknick onderweg of een etentje in een typisch restaurantje voorzien we in het stadje Tequise. .In de namiddag fietsen wij door de wijnplantages
LA GERIA om aan te komen in het dorpje Uga. Van hieruit gezamenlijk in groep naar ons Hotel in Playa Blanca.
Totale fietstocht: 47 of 54 km (meestal vlak met af en toe een klimmetje)
Bij aankomst in het hotel worden de fietsen binnengeleverd.
Zondag en maandag : 28 en 29 april 2024 : 2 vrije dagen om te genieten van zon – zee en zand of gewoon een wandeling te maken
2 DAGEN GRATIS ( AANGEBODEN DOOR EDDY BOECKMANS )

Twee volledige vrije dagen voor iedereen .
Mogelijkheid tot zwemmen in de acht zwembaden in het Hotel.
Mogelijkheid tot bezoek dorpje Playa Blanca
Mogelijkheid tot een mooie wandeling.
Wij verblijven in systeem : All-in in ons Hotel.
U hebt dus ontbijt -middagmaal en avondmaal in ons Hotel.
Dranken inbegrepen van 11 uur s’morgens tot 23 uur s’avonds

Dag 10 : maandag : 29 april 2024
Na het ontbijt , transfer naar de luchthaven van Arrecife en vertrek naar Brussel.

Prijs voor deze buitengewone fietsreis :
Fietser : 1.599 € per persoon
Niet Fietser : 1.399 € per persoon
Toeslag singleappartement : Geen toeslag voor alleenstaande personen

Inbegrepen in onze prijs :
Vluchten Brussel – Arrecife – Brussel ( met Iberia of Vueling) Wij kozen voor lijntoestel via Madrid en geen charter. Uw reis en fietsbegeleider Eddy wacht u op in de luchthaven van Madrid en vliegt samen met jullie naar Lanzarote. Voordeel lijntoestel : meer zitruimte en 25 kg bagage per persoon.
Verblijf in Club-Hotel Tropical Islands **** We verblijven in een appartementje voor 2 of 4 personen op basis van: ALL IN
Appartementjes ingericht met volledige badkamer met douche en wc , aparte slaapkamer, volledig ingericht keukentje , terras met uitzicht op een zwembad of tuin ( benedenverdieping voor opbergen van uw fiets)
• Voor de fietsers allemaal appartementje beneden ( voor berging fiets)
• In onze prijs “all in “ zijn ook de lunchpaketten voor onderweg ( fietsen) inbegrepen
• Alle inkomtikets van onze bezoeken zoals: mirador del rio + jardines del cactus + jameos del agua + entrada timanfaya
• Transfers in Lanzarote: luchthaven – hotel (heen en terug)
• Transfers van klanten en fietsen volgens fietsprogramma
• Transfer minibus en aanhangwagen gedurende fietsreis inbegrepen
• Alle materiaal voor de fietsers zoals pomp, helm , slot en bagagetas
• Verhuring fiets op maat voor een week (trekking met 24 versnellingen)
• Lengte van de fietser doorgeven bij reservatie
• Deskundige begeleiding per fiets door onze fietsbegeleider : Eddy

Niet inbegrepen in onze prijs:
– Huren van een elektrische fiets op maat: 140 € per persoon per week Ervaring met e-bike is verreist
-De excursie van 1 dag naar Fuerteventura (95 € per persoon ).

AANDACHT !
De fietsers zijn allen bekwaam om 50 km te kunnen fietsen
Alsook een paar kleine steile beklimmingen te doorstaan (geen bergen in het programma)

Informatie over: Hotel TROPICAL ISLAND **** in all
Prachtige fotos van het volledige Club Hotel Tropical Island ****


Bungalow : gelijkvloers                            Bungalow: bovenverdieping

   
Prachtig zwembad                                         Ruime en nette slaapkamer


Groot restaurant met een internationale keuken + groot zwembad

Het Hotel THB Tropical Island ****( 4 sterren) Is gelegen in Playa Blanca vlakbij een typisch visserdorpje gelegen in het zuiden van Lanzarote , dorpje noemt Yaiza.
Op 5 minuutjes wandelen van het complex ligt Playa Blanca.
Het centrum ligt op 2 minuutjes wandelen met barretjes en winkeltjes a gogo.
Het club- hotel van 4 sterren is helemaal gebouwd naar de architectuur van het eiland Lanzarote. Dit complex heeft zijn eigen kleuren en de bouwstijl behouden , dus geen hoge muren eerder alles laagbouw.

Het Hotel staat op een perceel van 110.000 m2 waarvan ongeveer de helft groene zones zijn.
Het complex bezit 2 grote zwembaden (eentje is 800 m2 groot) + 8 kleinere zwembaden
Appartementjes met 1 of 2 Kamers
In totaal zijn er 414 appartementjes verdeeld over verschillende complexen, waarvan 23 app met een verbindingsdeur naar andere appartementjes.
De appartementjes zijn volledig uitgerust met: een living, ingericht keukentje, volledige badkamer, een ruim balkon en/of terras.
Op elke kamer is het volgende aanwezig :
• televisie
• airco
• kluisje (apart te betalen)
• telefoon
• ijskast
• microgolf oven, kookplaat en koffiezet
• waterverwarmer
• haardroger

Uw reisbegeleider en organisator : Eddy Boeckmans

OPMERKING VOOR DEZE FIETSREIS :
Geen voorschot te betalen tot eind januari 2024
U kan zich nu reeds inschrijven en later betalen
Maximum 15 personen ( fietsers ) toegelaten
De personen die niet fietsen kunnen ook gewoon mee op vakantie en ontvangen een speciale prijs !!!